STAKLO PALO 2. PUT

Policija istražuje tko je kriv za urušavanje tornja smrti; Hoto: Mi nismo odgovorni!

Još se utvrđuje tko je odgovoran. Ako se utvrdi da je bilo propusta bit će se podnesene prijave
 Admir Buljubašić / CROPIX

Zaštitar tvrtke Posilović Z. G. (50), na kojeg su jučer oko 13.30 sati pali komadići staklene stijene sa zgrade Hoto tornja na Savskoj cesti, stradao je dok je oko skele na istočnoj strani zgrade postavljao traku upozorenja prolaznicima da ne hodaju oko tog dijela tornja.

Zagrebačka policija izvijestila je kako je komad staklene stijene dimenzija 260*180 palo sa sedmog kata i to s visine od 23 metra, a zaštitara su ozlijedile krhotine stakla. Z. G. je samo lakše ozlijeđen, a samo pukom srećom izbjegnuta je teža tragedija.

Na mjesto događaja odmah su došli djelatnici PU zagrebačke koji su obavili očevid, a o rezultatima očevida izvijestili su i Građevinsku inspekciju te Inspekciju zaštite na radu.

Iz policije doznajemo da se još utvrđuje tko je odgovoran za pad staklene stijene i to po drugi puta u posljednjih nekoliko tjedana.

Ako se utvrdi da je bilo propusta od strane izvođača radova ili možda tijela koja su za zgradu dala uporabnu dozvolu, protiv odgovornih će se podnijeti prijave.

HOTO grupa nema veze s tornjem HT-a

ZAGREB - Hoto grupa je danas u cijelosti odbacila bilo kakvu povezanost s jučerašnjim padom staklene stijene s građevine „Hoto business tower" u Savskoj cesti u Zagrebu.

Hoto grupa navodi kako je investitor izgradnje građevine „HOTO BUSINESS TOWER“, koja je u dugogodišnjem zakupu HT- Hrvatskoga telekoma, bilo društvo HOTO ZAGREB iz portfelja trgovačkih društava HOTO GRUPE te podsjeća kako je društvo HOTO ZAGREB, koje je ujedno bilo i vlasnik građevine "HOTO BUSINESS TOWER", prodano inozemnom investicijskom fondu prije 7 godina.

Objekt nije u našem portfelju već 7 godina pa je nejasno zašto se uopće u kontekstu ovog događaja spominje investitor, koji je građevinu gradio prije 11 godina, ističe Hoto grupa.

Podsjeća kako je za vrijeme dok je bila vlasnik društva i građevine, redovito obavljala sve radove njezina održavanja, uključujući i redovite radove održavanja fasade. "Objekt ima ugrađenu "spider" fasadu čiji se elementi u sklopu redovitoga godišnjeg održavanja trebaju zatezati svake godine", stoji u priopćenju Hoto grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:43