NOVI PROJEKT U CENTRU?

Preradovićeva ulica postaje centar Cvjetni, stanari se bune jer se boje urušavanja tla

Iz lokacijske dozvole može se vidjeti da bi zgrada trebala imati tri podrumske etaže, prizemlje, tri kata i potkrovlje
Zagreb, 220411.Milan Bandic i Tomislav Horvatincic zajedno na Cvjetnom trgu, preko puta trgovackog centra Cvjetni.Foto: Darko Tomas / CROPIX
 Darko Tomas / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX

ZAGREB - U dvorištu Preradovićeve 17 trebao bi se graditi poslovno-stambeni kompleks s podzemnom garažom. Naime, tvrtka NETOM ZD dobila je lokacijsku dozvolu za izgradnju kompleks koji bi se trebao sastojati od devet luksuznih stanova, dva poslovna prostora te podzemnom garažom s 21 parkirnim mjestom, piše portal Zagrebancija .

Gradonačelnik Milan Bandić se na upite planira li se u Zagrebu nakon projekta Cvjetno izgradnja sličnog šoping-centra u obližnjoj Preradovićevoj ulici nije htio izjasniti. Umjesto odgovora, novinarima je postavio pitanje:

- Zar je krimen da netko dobije dozvolu za gradnju?

Iz lokacijske dozvole može se vidjeti da bi zgrada trebala imati tri podrumske etaže, prizemlje, tri kata i potkrovlje. Upravo je izgradnja podzemne garaže najviše uzbunila stanare okolnih zgrada koji su zatražili da se lokacijska dozvola poništi i zabrani gradnja ovog kompleksa. Gotovo svi susjedi, s izuzetkom jednog, iznijeli su primjedbu i odbili su dati suglasnost za izdavanje lokacijske dozvole.

Susjedi se boje kako bi kopanje bagerima tako duboko u zemlju moglo narušiti statiku njihovih zgrada koje su građene u 19. stoljeću te nemaju tako dobre temelje.

No, gradnja ovog, kao i ostalih objekata u dvorištima donjogradskih blokova, omogućena je posljednjom izmjenom GUP-a.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:48