ZASJEDANJE

PRITISAK OPORBE USPIO Nakon provođenja taktike odugovlačenja odgođena 30. sjednica zagrebačke Gradske skupštine

Ilustracija: Gradska skupština
 Bruno Konjević / CROPIX

>>> NOVO 19:18 Zbog pritiska oporbe 30. sjednica odgođena je za 23. prosinca. Današnja sjednica bit će dovršena pod uvjetom da iduća bude idućeg ponedjeljka te su oporbenjaci ponovili da su pritisak izvršili jer nisu bili zadovoljni zbog sazivanja 30. sjednice koja je, kako poručuju, sazvana preko vikenda.

-------------------------

Oporba u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u odlučila je odugovlačiti nastavljenu 29. sjednicu u znak prosvjeda zbog sazivanja nove sjednice dok prethodna nije završila.

U gotovo četiri sata raspravljena je tek jedna točka od preostalih 15, a radilo se o prijedlogu zaključka o sklapanju Okvirnog sporazuma za nabavu usluga podrške i razvoja informacijskog sustava Grada Zagreba i podrške produkciji dokumenata između Grada Zagreba i tvrtke APIS IT vrijedan oko 40 milijuna kuna.

Oporba je izrazila nezadovoljstvo raspravom o ovoj temi po hitnom postupku jer na Odborima u nisu mogli postaviti određena pitanja i dobiti adekvatne odgovore.

Ustvrdili su kako se radi o prevažnoj točki da bi se o njoj odlučivali po hitnom postupku.

"Ova točka ne bi došla po hitnom postupku da netko nešto ne skriva", kazao je SDP-ov Zvane Brumnić.

Anka Mrak-Taritaš (GLAS) kazala je da je nevjerojatno da 7 do 8 točaka na sjednici idu po hitnom postupku s obzirom na to da se glavnina njih odnosi na imovinsko-pravne odnose.

Zastupnicima je ostalo još 14 točaka o kojima trebaju raspraviti, a nakon toga je planirana nova sjednica s tri točke dnevnog reda, jedna vezana za statute bolnica, a druge dvije oporbe vezane za kućice na Adventu. Predsjednik skupštine kazao je da se 30. sjednica nastavlja nakon 29. te da ako treba da će se u skupštini raspravljati do jutra.

Naime, jedna od točaka 30. sjednice koja je vezana za statute bolnica koji se usklađuju sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti koji je stupio na snagu u siječnju ove godine događa se nedugo nakon smjene ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala za koju neki tvrde da je protuzakonita jer nije donesen novi statut bolnice te da samim time odluka Upravnog vijeća o smjeni nije zakonita.

Da je smjena doktora Nogala nezakonita smatra i oporba. Ističu i da je nova sjednica sazvana naprasno kako bi se na brzinu uskladili statuti bolnica jer su ljudi oko Bandića protuzakonito otpustili doktora Nogala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:57