NEUGODNO ISKUSTVO

'PRIVELI SU ME U STANICU KAO KRIMINALCA!' Zagrepčanin ogorčen postupkom policije, zbog banalnog prekršaja strpali ga u pritvor i naplatili mu kaznu

 Ranko Šuvar / CROPIX

Redakciji Jutarnjeg lista javio se čitatelj iz Zagreba (podaci poznati redakciji) koji je u srijedu prijepodne doživio neugodnost radi koje je završio u policijskoj postaji Črnomerec.

Naime, kako u svojem stanu u zapadnom dijelu grada obavlja neke građevinske radove, u radnom odijelu i samo s mobitelom i ključevima u rukama, otišao je do lokalne željezarije po nekoliko vijaka. No par desetaka metara od stana, zaustavila su ga dva policajca i zatražila osobnu.

'Rekao sam im da sam samo tako izašao iz stana da odem do željezarije, no da mi je osobna u stanu i da ću im je bez problema donijeti. No oni za to nisu htjeli ni čuti već mi se unijeli u lice i rekli da oni ne znaju jesam li ja možda provalnik, došljak iz Bosne koji tu nelegalno radi ili nešto tako.'

Rekao im je da je sve u redu, da ima sve dokumente koji su tu u stanu udaljenom nekoliko desetaka metara i da nema potreba za nekakvim daljnjim postupanjem. No policajci su bili neumoljivi i odveli ga u Policijsku postaju Črnomerec te ga smjestili u pritvor gdje je bilo još troje ljudi.

Nakon što su napravili zapisnik, pustili su ga te mu uručili prekršajnu prijavu na temelju koje mora platiti stotinu kuna kazne jer nije imao osobnu iskaznicu kod sebe.

'Ja razumijem da se osobni dokumenti moraju uvijek imati uz sebe, nemam na to nikakve zamjerke. Ali čemu ovakav stav i privođenje u stanicu? Moji dokumenti su bili u stanu svega nekoliko desetaka metara od mjesta na kojem su me policajci zaustavili. Bilo nam je svima bliže otići u stan po dokumente nego ići u stanicu. Priveli su me kao nekakvog kriminalca. Pa zar ne bi bilo normalno prvo dati nekakvo upozorenje nego odmah privoditi čovjeka koji ništa nije napravio nego samo išao po šarafe u trgovinu?', ogorčen je naš čitatelj.

Nazvali smo policijsku postaju i upitali ih o ovom slučaju na što su nam odgovorili da je procedura takva i da nam više ne mogu reći bez detalja konkretnog slučaja.

'Osobu koju se zatekne bez osobnih dokumenata, dovodi se u službene prostorije kako bi joj se utvrdio identitet', rekli su nam kratko iz Policijske postaje zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:46