ODVAJANJE OTPADA

Prvi podzemni kontejneri u Kranjčevićevoj i Primorskoj

 Bruno Konjević / CROPIX

Zagreb je napokon dobio podzemne spremnike za odvojeno prikupljanje otpada. Prvi su postavljeni na tri lokacije, dvije u Kranjčevićevoj i jedna u Primorskoj.

Jedan komplet podzemnih spremnika sastoji se od pet kanti - dvije za plastiku i po jednu za papir, staklo i tekstil.

Prilikom predstavljanja spremnika gradonačelnik Milan Bandić jučer je rekao kako će Plan gospodarenja otpadom u ožujku biti upućen u Gradsku skupštinu.

- Treba vremena da građani steknu ekološku kulturu i naviku odvajanja otpada, a naša je zadaća i dalje, osim edukacije, raditi na osiguravanju potrebne infrastrukture - rekao je Bandić te naveo da će se podzemni spremnici postavljati gdje god će to biti moguće.

Voditeljica podružnice Čistoća Marina Lovrečki istaknula je da su podzemni spremnici bolja opcija jer zauzimaju manje mjesta iznad zemlje, nema neugodnih mirisa te nema mogućnosti vandaliziranja. Cijena jednog kompleta s pet spremnika zapremnine 1100 litara je oko 180.000 kuna.

Lani je Bandić najavio kako će do 1. veljače Zagreb dobiti svu potrebnu infrastrukturu za odvojeno prikupljanje otpada, ali da ništa od toga neće platiti građani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:57