NEDOSTAJU TRI RUKE

PUKLA SURADNJA BANDIĆA I NEZAVISNIH, IDE LI ZAGREB NA NOVE IZBORE? Tražili od Esih i Hasanbegovića da vrate sve funkcije

 
Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović
 Damjan Tadic / CROPIX

Predstavnici Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića pozvali su u ponedjeljak zastupnike kluba Neovisni za Hrvatsku (NZH) da se odreknu čelnih funkcija u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i odborima jer više nisu dio vladajuće koalicije, te su poručili da nema mjesta nervozi jer će izglasavanje gradskog proračuna osigurati kvalitetnim amandmanima zastupnika iz drugih klubova.

Nakon što su zastupnici NZH-a, među kojima su i Bruna Esih te Zlatko Hasanbegović, najavili kako neće podržati prijedlog gradskoga proračuna za 2019. godinu, o kojemu Gradska skupština odlučuje 13. prosinca, Klub zastupnika Bandićeve stranke i manjih partnera pozvao ih je da se odreknu pozicija koje su dobili temeljem koalicijskog sporazuma.

"Ako vas netko nazove 'političkim i moralnim muljem i talogom', onda je jasno da više nema prostora za razgovor", rekla je potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Ustvrdila je kako je sporazum s NZH-om raskinut time što su javno rekli da neće podržati gradski proračun.

Na pitanje kako će osigurati većinu u Gradskoj skupštini, za koju im bez zastupnika NZH-a nedostaje troje zastupnika, Pavičić Vukičević je najavila kako "računaju na kvalitetne amandmane gradskih zastupnika bez obzira iz kojega kluba dolaze".

O amandmanima koji tek pristižu u sljedećih deset dana odlučivat će gradonačelnik Milan Bandić, najavila je Pavičić Vukičević poručivši kako "nema mjesta za nervozu" jer je "deset dana jako puno u redovitoj proceduri donošenja proračuna".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:38