VELIKI PROJEKT

REMETINEČKI ROTOR ZATVARA SE ZA DESET DANA Potvrđeno četvrto pomicanje datuma

 Željko Puhovski/CROPIX

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sredinom studenoga uvjeravao građane da će se remetinečki rotor zbog radova zatvoriti tek u siječnju 2019., iz Grada su nam jučer potvrdili da će se to ipak dogoditi ranije, točnije za deset dana.

Sav promet će tada biti prebačen na novosagrađene zaobilazne ceste, proširenu Riječku ulicu i dvije nove ceste koje će služiti kao zamjena za rotor. Ovo je, naime, već četvrto pomicanje datuma zatvaranja trenutačno najvećega zagrebačkog gradilišta.

- Prebacivanje prometa na obilazne ceste bit će izvršeno u najkraćem mogućem roku, odmah nakon dovršetka privremenih prometnica, a što je u završnoj fazi. Planirani rok je 16. prosinca, o čemu će svi biti pravovremeno obaviješteni - odgovorio nam je jučer Dinko Bilić, pročelnik Ureda za izgradnju grada. Objašnjava kako su radovi došli u fazu kada njihov daljnji tijek zahtjeva početak rušenja istočnog dijela postojeće konstrukcije rotora, a izvođenje tih građevinskih aktivnosti ključno je za ispunjenje ugovornog roka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:16