POPULARNO MJESTO

RUŠI SE KULTNI NOĆNI KLUB U ZAGREBU Upravni odbor kluba u nevjerici, žalit će se na odluku: 'Bila bi prava šteta da nestane'

 
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagreb je, čini se, sve manje raspoložen za prijateljstvo s kultnim mjestima za afterpartyje, pa je tako jutros odjeknula vijest da je počelo rušenje poznatog kluba Sidro, smještenog na obali Savskoga nasipa. Informacija je došla od službene Facebook stranice Sidra, na kojoj su kratko objavili da je danas jutro počelo njegovo rušenje, uz popratne fotografije na kojima su radnici koji vrše radove, dok inventar lokala stoji na samom nasipu.

- Ujutro nam je bez ikakvog pravnog rješenja došla ženska osoba s radnicima, tvrdeći da su tu po nalogu Grada Zagreba te da će se Sidro srušiti jer je ruglo grada - rekla nam je Ivona Vrsaljko, jedna od članova udruge Crkva svetog Maradone. Sidro je, naime, funkcioniralo upravo kao udruga.

- Mjesec dana nismo radili zbog toga što smo kao udruga morali zapisivati svoje članove, pa smo nakon nekog vremena to počeli i raditi. U Sidro su u posljednjih nekoliko mjeseci mogli ulaziti samo njegovi članovi. Imamo knjigu u kojoj je njihov popis i s te je strane sve bilo čisto. U zadnje vrijeme nismo imali apsolutno nikakvih problema, nikakve prijave, probleme, nije se dogodilo ništa loše, ništa ne temelju čega bi moglo doći do pokretanja postupka rušenja - rekla nam je vidno uzrujana Ivona, dodajući da je na licu mjesta danas poslijepodne situacija bila takva da je s objekta uklonjen krov.

Njihova udruga, kaže, ima sedam članova upravnog odbora. Tek se moraju sastati i odlučiti koji će biti njihov idući potez, no, kaže Ivona, definitivno se planiraju žaliti na ovu odluku i čin.

- Okupit će se članovi odbora, ali i ostali članovi koji osjećaju da trebaju sudjelovati u ovome procesu. Bila bi prava šteta da Sidro nestane i da ga buduće generacije nikada ne dožive - kaže nam Ivona.

Osim samih glavnih aktera u vođenju Sidra, revoltirani su i studenti te svi ostali koji su pohodili ovaj objekt, jedinstven po tome što je najjača zabava u njemu tek počinjala u ranim jutarnjim satima, a redovito se nastavljala i do vremena ručka. Radi se o mjestu koje je bilo žarište raznolikosti, a u njega su zalazili ljudi svih dobi, supkultura i spektra interesa.

Veliko žaljenje oko novonastale situacije tijekom cijelog dana su izražavali studenti u Facebook grupi "Studentski dom 'Stjepan Radic' - 'Sava'", koja okuplja preko 33 tisuće članova. Neki su dijelili svoje uspomene s ovog kultnog mjesta, jedna je studentica proglasila Dan žalosti, no ne postoje naznake da će studenti nekom konkretnom inicijativom pokušati spriječiti devastaciju Sidra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 17:48