VIŠESTRUKA PRIJESTUPNICA

SIROTA BAKA KOJA PROSI ZAPRAVO JE PREVARANTICA Prava istina o ženi čije su fotografije ganule Hrvatsku: 'Pa kako se uspjela tako prerušiti?!'

Riječ je o prijestupnici koja je više od 50 puta prekršajno evidentirana zbog prošnje, a nije ju zaobišlo ni nekoliko kaznenih prijava za razne prijevare

Nepoznata sićušna starica tugaljivog pogleda čija se fotografija kako prosi u trgovačkom centru proširila medijskim prostorom prije malo više od tjedan dana je locirana.

Kako doznajemo, nije riječ ni o kakvoj starici u nevolji koja se dobroćudnim građanima spremnim pomoći predstavljala kao Marija Cindrić iz Velike Mlake, nego je žena u crnini s maramom zapravo profesionalna prosjakinja Kata P. (48) iz seoceta nadomak Siska.

Poznata policiji

Budući da je riječ o višestrukoj prijestupnici koja je 50 i više puta prekršajno evidentirana zbog prošnje, ali ju nije zaobišlo ni nekoliko kaznenih prijava za razne prijevare te nasilničko ponašanje u obitelji, sisačkim i zagrebačkim policajcima itekako je znana i svi su oni, udruženim snagama, promptno reagirali vidjevši medijske apele ne bi li utvrdili, odnosno otklonili inicijalne sumnje zabrinutih građana o “nesretnoj baki koju netko tjera na prošnju”.

Potvrđeno nam je to iz više izvora koji spornu prosjakinju itekako dobro znaju te su, stoga, istražitelji otklonili svaku sumnju da ju je žrtva kaznenog djela. Uvjeravaju nas, naprotiv, da je to “stil života te ‘bake’ i njezina nevjenčanog partnera koji ju razvozi na različite lokacije gdje se okupljaju ljudi”. Policija ju prijavljuje, sud ju sankcionira, ali nju, očito, ništa ne može omesti da se zaustavi u obmani.

Val dobrote pokrenula je Marija Šapina Gale prije nešto manje od deset dana kada je na svojem profilu na Facebooku objavila fotografiju tajanstvene starice koja skromno sjedi u kutu na ulazu u trgovinu te prosi ispruženih ruku. Već ju je susretala na sličnim lokacijama, u istoj pozi. Prije bi joj udijelila pokoju kunu i otišla dalje, osjećajući tugu i želju da joj pomogne. Tako joj je jednog dana prišla i upitala je o njezinoj situaciji, a žena joj je odgovorila da je “stara i bolesna, da joj je kći umrla prošle godine, da živi od 600 kuna socijalne pomoći u Velikoj Mlaki i da nema nikoga”. Reakcija na objavljene fotografije nikoga nije ostavila ravnodušnim, no nije dugo trebalo da građani opravdano posumnjaju u vjerodostojnost staričine životne priče s obzirom na to da je viđana od Samobora do Ivanić Grada i Gorice te diljem Zagreba, a na adresi koju joj je rekla žive sasvim drugi ljudi koji je niti ne poznaju! Upućeni u problematiku kažu da je “baka” u božićnom razdoblju prošle godine zaigrala na kartu velikodušnosti građana koji su joj tijekom blagdanske histerije po trgovačkim centrima udijelili desetak tisuća kuna.

 

Socijalno stanje

Policija stoga i dalje apelira na građane da odmah prijave ako primijete osobe u prošnji, posebno ako posumnjaju da lažno prikazuju svoj imovinski status i socijalno stanje, baš kao u slučaju starice koji je izazvao lavinu.

Hoće li 48-godišnja prevarantica u ulozi nesretne umirovljenice zaraditi još jedan u nizu optužnih prijedloga i kaznenih prijava, pokazat će istraga, koja je još u tijeku jer i dalje nije poznato zašto je, između ostalog, koristila tuđe ime i prezime te adrese stanovanja. Sumještani spomenute prevarantice Kate P. s nevjericom su promatrali fotografiju prokazane prosjakinje jer je riječ o nevjerojatnoj preobrazbi, otkrivši nam da joj policija ne kuca na vrata prvi put.

Tagovi

Izdvajamo