12. GIMNAZIJA

Sjede u jaknama jer se jedna učionica ne može zagrijati

    AUTOR:
    • Matija Boltižar

  • OBJAVLJENO:
  • 07.03.2018. u 17:30

Goran Mehkek / CROPIX

Učenici 12. gimnazije u Gornjoj Dubravi prošli su tjedan dio nastave pohađali u jaknama i kaputima. Zbog niskih temperatura i snažnog vjetra zgrada škole nikako se nije mogla zagrijati, a jedna se učionica morala zatvoriti dok ne dođe toplije vrijeme.

No nije to u toj školi ništa novo.

Učenicima i profesorima tako je, naime, posljednjih nekoliko zima, a razlog leži u infrastrukturi škole. Točnije, u njezinu pročelju koje je napravljeno od aluminija, zbog čega se objekt jako teško može zagrijati.

- Grijanje radi non-stop i domar je odmah otišao provjeriti sve radijatore u zgradi. Ipak, problem je u sjevernom dijelu zgrade. Jednu učionicu u prizemlju smo zatvorili, dok su u onoj na katu učenici jedan dan bili u jaknama. Ipak, rekli smo nastavnicima da prekinu nastavu i pošalju djecu kući ako kažu da im je prehladno za normalno funkcioniranje nastave - rekla je ravnateljica škole Blaženka Ječminek.

O nemogućim uvjetima rada odmah su obavijestili i nadležne u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, koji su već sljedeći dan poslali svoje ljude na teren. Nakon inspekcije prostora odlučili su se za niz privremenih mjera kako bi ublažili hladnoću, ali nisu htjeli napraviti nijedan veći zahvat jer je škola na popisu za energetsku obnovu koja se, pak, dugo čeka zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

- Grozno je i tako je svake zime. Ne znamo tko je projektirao ovu zgradu, ali nije napravio ništa kako treba - rekli su učenici.

Kako doznajemo, u planu je preseljenje 12. gimnazije na novu lokaciju kod trgovačkog centra Supernova Garden Mall. To nam je potvrdio i Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje.

- Već smo ishodili lokacijsku dozvolu za gradnju novog objekta, a u procesu smo dobivanja građevinske dozvole - kaže Lovrić.

Izdvajamo