HIT NA YOUTUBEU

STUPILI SMO U KONTAKT S MISTERIOZNIM SKAKAČEM Evo što nam je rekao Australac o kojem bruji Hrvatska: Usred noći bacio se sa Zagrebačke katedrale

- Postoji jedan neboder na Strojarskoj cesti, koji ima 25 katova i terasu na dvadeset i šestom. Ako odeš na lift direktno iz garaže, mislim da nitko neće primijetiti da nosiš sa sobom i opremu za skok. Samo kažem :) - komentirao je jedan domaći korisnik YouTube video misterioznog base jumpera koji je u mrkloj noći skočio sa zagrebačke katedrale.

Video pod nazivom “Cathedral BASE Jump - Super Sketchy - Low Free Fall” objavljen je krajem prošlog mjeseca, i dosad ima dvadesetak tisuća pogleda. U opisu videa base jumper piše kako skače s “jedne europske katedrale’’, a u videu se jasno vidi kako je riječ upravo o onoj zagrebačkoj. Hrvatski su YouTube korisnici i mediji, čini se, tek u četvrtak saznali za taj video i pothvat, pa nepoznatom base jumperu nije prestajao zvoniti telefon.

- Koliko mi nudite za cover priču? Sve ću vam rado ispričati, u detalje. Ali, ja živim od ovoga, neću ništa govoriti besplatno - rekao nam je base jumper od kojega smo besplatno uspjeli saznati tek da je skok odradio krajem travnja, da bi ga nešto kasnije postavio na svoj YouTube kanal BASE weekly, i to kao prvu epizodu (BASE je kratica za “building, antenna, span, earth”). Cilj mu je, kako piše na svom kanalu, svaki tjedan odraditi jedan base skok s atraktivne lokacije. Skakač, inače, govori engleski, učinilo nam se australskim naglaskom.

U videu se vidi da se za skok odlučio u noćnim satima, kako ga nitko ne bi primijetio. Preko skela se popeo na toranj katedrale, nakon čega je skočio. Naši drugi sugovornici, domaći padobranci koju poznaju prilike u BASE jumpingu, rekli su nam da je to vrlo opasno. - Morao je biti jako brz, vjerojatno je otvorio padobran čim je skočio - komentirali su. I doista, u videu se skakaču padobran odmah otvorio, a kada se spustio na zemlju, brzo ga je skupio i pobjegao. Čini se da ga baš nitko nije primijetio te noći u Zagrebu.

Penjanje na katedrale, kao i na ostale visoke zgrade, strogo je zabranjeno, kao i ekstremni skokovi padobranom s njih, no BASE jumperima je upravo to zanimljivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:22