START OSTAJE ISTI

Taxi Cammeo diže cijene: Pročitajte koliko ćete od sutra plaćati kilometar vožnje!

Direktor Taxi Cammea Vladimir Minovski kao razloge poskupljenja taksi usluga naveo je povećanje cijene benzina, povećanje broja radnika s 300 na 400 u Taxi Cammeu, povećanje PDV-a te ulaganje u novu tehnologiju.
 Tomislav Krišto/CROPIX

ZAGREB - Cijena vožnje Taxi Cammea, prema novoj cijenovnoj tarifi koja će se od sutra početi primjenjivati u svim Taxi Cammeo vozilima, iznosi šest kuna po kilometru umjesto dosadašnjih pet kuna, cijena startne vožnje i dalje ostaje ista, odnosno 15 kuna za dva kilometra, a uskoro se uvode i prepaid kartice za fizičke osobe i postpaid kartice za tvrtke i obrte koje će stalnim klijentima omogućiti vožnju po povoljnijim uvjetima.

"U Zagrebu je oko 90 posto vožnji do pet kilometara, što s poskupljenjem kune po kilometru, za prosječnu vožnju od pet kilometara iznosi 33 kune, istaknuo je tehnički direktor grupacije Taxi Cammeo Zagreb na današnjoj konferenciji za novinare, dodavši kako i dalje ostaju najpovoljniji taksi prijevoznik .

Također je kazao da je projekt na kojem rade - uvođenje postpaid i prepaid kartica kojim bi se stalnim klijentima omogućila vožnja pod povoljnijim uvjetima te koje bi omogućile deset do 15 posto nižu cijenu prijevoza, još uvijek u testnoj fazi.

Direktor Taxi Cammea Vladimir Minovski kao razloge poskupljenja taksi usluga naveo je povećanje cijene benzina, povećanje broja radnika s 300 na 400 u Taxi Cammeu, povećanje PDV-a te ulaganje u novu tehnologiju.

Podsjetio je da je Taxi Cammeo u godini dana prevezao oko 4,5 milijuna putnika, odnosno cijelu jednu Hrvatsku te da su prema izvješću MUP-a i policije od 22. travnja 2011. do 1. siječnja ove godine smanjili stopu smrtnosti u prometu 12,5 posto.

Demantirao je optužbe Radija Taxi prema kojima se Taxi Cammeo htio s Radio Taxijem dogovoriti oko cijena i uvjeta rada.

Govoreći o daljnjim planovima Taxi Cammea, Minovski je kazao kako im je u planu povećati vozni park za 50 vozila te zaposliti još 100 ljudi te je ponovno apelirao na Grad da raspiše natječaj za dobivanje licenci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:24