'DA SAM MOGAO, OTKUPIO BIH JE'

'TKO JE TAJ OPPENHEIM DA ZATVARA ARENU!?' Bandiću puknuo film na spomen prvog čovjeka Ingre, ali za kraj je poslao optimističnu poruku

 CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je održao pressicu na temu "Sportske dvorane Arena Zagreb", što je uslijedilo kao reakcija na mogućnost da se Europsko prvenstvo u rukometu ne održi u Areni zbog navodnog neplaćenog duga prema tvrtki Ingra.

Naime, iz tvrtke Ingra tijekom srijede stizale su različite informacije o tome hoće li Arena biti otvorena za rukometaše, jer je službeno priopćenje išlo u smjeru da će se “Europsko rukometno prvenstvo održati u Areni Zagreb bez obzira na neriješena sporna pitanja između Ingre, Grada Zagreba i Vlade RH” dok je predsjednik uprave Igor Oppenheim praktički opovrgnuo priopćenje vlastite tvrtke i u razgovoru za Jutarnji naglasio kako utakmica neće biti ako se do petka dug ne plati.

- Dug nije plaćen i on se sada popeo na 25 milijuna kuna. U to su uključeni onih 17,5 milijuna plus sve zatezne kamate koje su se nakupile tijekom prijašnjih sedam godina. Ako se to ne plati do petka, utakmice Europskog rukometnog prvenstva se neće igrati u Areni. Dosta nam je više da se preko medija moramo natezati s Gradom i Vladom oko plaćanja, iako sve točno stoji u potpisanom ugovoru - rezolutan je bio Oppenheim.

'Tko je Igor Oppenheim da zatvori Arenu?'

Bandić je na početku pressice, prenosi Dnevnik, rekao da je bilo pameti, da danas ne bi postojao taj problem.

Bandić je istaknuo da je imao kontakt s Holdingom i da je mogao koordinirati i upravljati Holdingom u vrijeme dok se Arena mogla otkupiti, danas ne bi morao rješavati nastali problem. Kaže da bi, da je imao ovlasti, on otkupio Arenu.

"Zar vi mislite da je grad bedast, zajedno s gradonačelnikom? Zar mislite da bi mi riskirali raskidanje ugovora neplaćanjem dugova?", rekao je Bandić.

Na pitanje novinara koji je krajnji rok do kojeg se može znati može li Ingra blokirati nastupe u Areni, Bandić je izgubio živce. "Pozivam gospodina Oppenheima da zatvori nastupe u Areni", rekao je, pa nastavio:

"Tko je Igor Oppenheim da zatvori Arenu? Tko će zatvoriti? Moj tata koji je umro? Joco, koji je bio pametan čovjek", nastavio je.

"Završit ću rečenicom, kupujte karte jer svi idemo na finale u Arenu", poručio je na kraju zagrebački gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:18