DRUGA EKONOMSKA

U ZAGREBAČKOJ SREDNJOJ ŠKOLI BAČEN SUZAVAC 'Hodnici su bili obavijeni dimom, svi su kašljali, jedna cura više je puta pala u nesvijest'

    AUTOR:
    • Matija Boltižar

  • OBJAVLJENO:
  • 15.10.2019. u 23:34

Zagreb, 141019.
Dobojska ulica
2. Ekonomska gimnazija u Dobojskoj ulici gdje je bacen suzavac u wc-u.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Druga ekonomska škola u Zagrebu

U zagrebačkoj Drugoj ekonomskoj školi netko je u ponedjeljak poslijepodne bacio suzavac. Kako su nam rekli učenici i ravnateljica, nepoznati je počinitelj tijekom nastave u muškom zahodu na prvom katu zgrade bacio nadražljivac, a nagrizajući dim ubrzo se proširio školom.

- Hodnici su bili obavijeni dimom, svi su kašljali, bilo je kao da mi je nešto ušlo u grlo i nije htjelo van. Najgore je bilo onima koji imaju problema s disanjem, oni su na kraju otišli u bolnicu - kaže jedan od učenika.

Nekolicini učenika je pozlilo zbog čega je na teren izašla Hitna pomoć, a pojedini učenici na kraju su i odvezeni u bolnicu, gdje su ostali na promatranju do sljedećeg jutra.

- Dim se brzo širio školom i svi na hodnicima su kašljali. Jedna cura iz mog razreda više je puta pala u nesvijest pa smo izašli s njom na balkon i pozvali hitnu. Bolničari su joj stavili masku s kisikom i primila je infuziju te su je na kolicima odvezli u bolnicu - rekla je jedna od učenica.

Incident se dogodio oko 17 sati, a ravnateljica je potom prekinula nastavu i poslala djecu kućama.

- Pozvali smo i policiju koja je pregledala zgradu, a oni su pozvali i djelatnike Gradske plinare, koji su utvrdili da nije riječ o kvaru na instalacijama. Policija je zaključila da postoje sigurnosni uvjeti za normalno održavanje sljedeći dan - rekla je ravnateljica Ana Naletilić i dodala da surađuju s policijom kako bi se što prije pronašao počinitelj.

Naime, i dalje nije poznato tko je bacio suzavac. Učenici pretpostavljaju da je počinitelj iz viših razreda, no nitko ne može sa sigurnošću reći o kome je riječ i zašto je to učinio.

U utorak su djeca došla u školu kao i obično i među njima nije bilo zabrinutih. Većina je uvjerena da se neće ponoviti ništa slično.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo