IZNENADNI ODLAZAK

UMRO JE MLADEN ŠLAJ, JEDAN OD NAJPOZNATIJIH HRVATSKIH STOMATOLOGA Bio je član brojnih stomatoloških društava, a otvorio je i uspješnu polikliniku

Mladen Šlaj (arhivska fotografija)
 Goran Mehkek / CROPIX

Umro je jedan od najpoznatijih hrvatskih stomatologa, prof. dr. Mladen Šlaj . Iznenada, kako drugačije.

Nikad nije imao mira. U svemu čemu se posvetio bio vrlo uspješan, i to uvijek kroz stomatologiju, za koju se odlučio još u gimnazijskim danima. Paralelno je bio profesor na Stomatološkom fakultetu, znanstvenik i poduzetnik, uspješan u svemu.

Šlaj je na fakultetu bio predstojnik Zavoda za ortodonciju, a uža specijalnost bila mu je biomehanika u ortodonciji, suvremena ortodontska dijagnostika i terapija te dio područja kraniofacijalne biologije. Bio je i organizator i voditelj trajne edukacije iz područja ortodoncije, a sudjelovao je u brojnim znanstvenim istraživanjima, poput onih o problemu rasta i razvoja djece te prenatalnog razvoja, kao i onom o ortodontskim aspektima rasta i razvoja te funkcijske osobitosti orofacijalne regije.

Podaci govore da je sudjelovao i u međunarodnim znanstvenim projektima iz područja kraniofacijalne biologije. Bio je član brojnih svjetskih stomatoloških društava i osnivač Hrvatskog društva za dentalnu traumatologiju. Bio je uspješan i kao menadžer. Prije 20-ak godina otvorio je Polikliniku Šlaj-Anić, u kojoj je bio usmjeren na estetsku dentalnu medicinu, osobito ortodonciju. Njegova je poliklinika bila jedna od najpoznatijih za uspješno ispravljanje “krivih zubi”.

I prije završetka studija imao je gotovu doktorsku disertaciju. Vozio je, kažu, kroz život 180 na sat, uvijek u lijevoj traci, a onda nas je, nažalost, i prerano napustio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 13:30