PANDEMIJA NE JENJAVA

UVODE SE JOŠ OŠTRIJE MJERE ZBOG KORONAVIRUSA U Zagrebu se od ponoći obustavlja ZET-ov javni gradski prijevoz

 
 Zvonimir Barisin / Ilustracija / CROPIX

U Zagrebu se u nedjelju, 22. ožujka, u ponoć obustavlja ZET-ov javni gradski prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom, zbog sprječavanja širenja koronavirusa, a za djelatnike javnih i drugih službi uvodi se izvanredan autobusni prijevoz, od 5 do 23 sata.

Za vrijeme ove izvanredne situacije, za djelatnike javnih i drugih službi za čiji je rad nadležan Stožer civilne zaštite Grada Zagreba, bit će organiziran izvanredni prijevoz autobusima ZET-a. Vozit će se po dosadašnjim noćnim linijama, s izmijenjenim redom vožnje, priopćeno je u subotu iz Grada Zagreba.

Izvanredni autobusni prijevoz bit će organiziran na linijama 122, 116, 212 i 241. U prometu će biti po jedan autobus za svaku od tih linija, a vozit će svakih 60 minuta od pet sati ujutro do 23 sata navečer.

Izvanredni autobusni prijevoz organiziran je i na linijama 31, 32, 33, 34. Za svaku od tih linija vozit će po dva autobusa također svakih 60 minuta od pet sati ujutro do 23 sata navečer.

Autobus 122 Črnomerec - Podsused - centar, vozit će na trasi Črnomerec - Vrapče - Gajnice - Podsused - centar.

Autobus 116 Ljubljanica - Podsused, vozit će na trasi Ljubljanica - Zagrebačka avenija - Škorpikova - Samoborska - Podsused.

Autobus 212 Dubec - Sesvete, vozit će na trasi Dubec - Avenija Dubrava - Sesvete.

Autobus 241 Glavni kolodvor - Veliko Polje, vozit će na trasi Glavni kolodvor - Hrvatske bratske zajednice - Avenija Većeslava Holjevca - Zagrebačka - Veliko polje.

Vozit će i autobusi linija 31, 32, 33, 34 - na trasama kojima su inače vozili noćni tramvaji.

Autobusna linija 31 vozit će na trasi Črnomerec - Republike Austrije - Trg bana Josipa Jelačića - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot - Savski most.

Autobusna linija 32 vozit će na trasi Prečko - Jarun - Savska - Trg bana J. Jelačića - Trg hrvatskih velikana - Borongaj.

Autobusna linija 33, vozit će na trasi Dolje - Mihaljevac - Glavni kolodvor - Savska - Ulica grada Vukovara - Žitnjak - Savišće.

Autobusna linija 34, vozit će na trasi Ljubljanica - Savska - Trg bana J. Jelačića - Glavni kolodvor - Draškovićeva - Vlaška - Dubrava - Dubec.

Red vožnje svih autobusnih linija objavljen je i na službenim internetskim stranicama Grada Zagreba.

Grad Zagreb će redovni ZET-ov javni gradski prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom obustaviti u nedjelju, 22. ožujka, u ponoć zbog sprječavanja širenja koronavirusa, sukladno Odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Iz Grada Zagreba su priopćili i da će u krugu zagrebačkih bolnica biti osiguran besplatan parking za pacijente kao i za zdravstvene, vojne i policijske djelatnike.

Apel trgovinama da u rukovanju hranom poštuju najviše higijenske standarde

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba u subotu je apelirao na sve trgovine, osobito one koje prodaju prehrambene artikle i pekarnice, da prilikom rukovanja hranom poštuju najviše higijenske standarde, u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

Upute je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo:

- Naročito upućujemo pekarnice da kruh i ostali pekarski proizvodi budu pakirani u vrećicu bez dodirivanja, odnosno da prodavač koji pakira nosi rukavice. Radom na siguran način štite se i prodavači i kupci. U trenutnoj epidemiološkoj situaciji svi se moramo odgovorno ponašati kako bismo suzbili širenje koronavirusa - navodi se u priopćenju zagrebačkog gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:39