DOGOVORILI S GRADOM I UPRAVOM

VEĆ IH MOŽETE KUPITI NA KIOSCIMA, ODSAD ĆETE MOĆI I U AUTOBUSIMA I TRAMVAJIMA Pogledajte koliko će koštati ZET-ove karte ako ih kupujete kod vozača

    AUTOR:
    • Matija Boltižar

  • OBJAVLJENO:
  • 18.01.2019. u 22:24

Zagreb, 270117.
Matija Boltizar za pricu o tramvajskim kartama od 4 kuna za pola sata voznje
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / Ilustracija / CROPIX

 

U zagrebačkim tramvajima i autobusima uskoro bi se mogle uvesti nove karte za korištenje javnog prijevoza. Riječ je o polusatnoj i jednosatnoj karti koje na kioscima ili prodajnim mjestima ZET-a inače stoje 4, tj. 7 kuna, a po novom će se moći kupiti i u vozilu za 6, odnosno 10 kuna.

Trenutno putnici u vozilu mogu kupiti samo kartu od 15 kuna koja vrijedi sat i pol, a Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb, kaže kako bi se nove karte mogle uvesti već 1. veljače.

- Dogovorili smo se s Gradom i Upravom ZET-a i samo još nedostaje blagoslov gradonačelnika Milana Bandića. Prvenstveno smo to tražili zbog putnika koji se žale na cijenu karte od 15 kuna - rekao je Jelić.

Neslužbeno smo saznali da će se vrlo vjerojatno prihvatiti prijedlog sindikata i neće se ukinuti karta od 15 kuna. U slučaju da se uvedu modifikacije, putnici ZET-a će na raspolaganju imati čak šest različitih karti. Tri na kioscima (polusatna za 4, jednosatna za 7 i karta od sat i pol za 10 kuna) te tri u tramvajima i autobusima (polusatna za 6, jednosatna za 10 i karta od sat i pol za 15 kuna).

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo