PUKLA CIJEV

VELIKI DIO NOVOG ZAGREBA OSTAO BEZ VODE Evo o kojim je sve naseljima riječ i što poručuju iz Holdinga

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.07.2019. u 07:42

Damir Krajac / CROPIX

Vode nema u naseljima Sopot, Dugave, Travno, Sloboština, Središće, Zapruđe, Utrina i Jakuševec te u dijelu Remeta

NOVO 11:25 --> S obzirom na to da se magistralnim cjevovodom opskrbljuju brojna domaćinstva, odnosno veliko područje i uglavnom visoke zgrade, ponegdje je potrebno nešto više vremena do potpune normalizacije pa se na ta područja još uvijek upućuju cisterne koje kruže novozagrebačkim naseljima. U slučaju potrebe, a do potpune normalizacije vodoopskrbe u svim naseljima, može se kontaktirati Pozivni centar na broj 072 500 400 koji će u suradnji s djelatnicima Vodoopskrbe usmjeravati cisterne prema prioritetima.

Potrošači u ulici Kameniti stol u Remetama, dijelu Avenije Dubrava opskrbljuju se pitkom vodom autocisternama, zbog radova na vodoopskrbnoj infrastrukturi. Bez vode su i potrošači u ulici Liješće u Markuševcu i Sunekovoj ulici u Gornjoj Dubravi, javlja Holding.

----------------------

Zbog puknuća cijevi i radova na vodoopskrbnom sustavu bez vode su potrošači u naseljima Sopot, Dugave, Travno, Sloboština, Središće, Zapruđe, Utrina i Jakuševec u Novom Zagrebu te dio Remeta.

U Remetama je bez vode Ulica Kameniti stol. Kako javljaju čitatelji Jutarnjeg, vode je nestalo oko dva ujutro.

Radovi na sanaciji cjevovoda su u tijeku, a iz Zagrebačkog Holdinga stanovnike navedenih naselja mole za razumijevanje i strpljenje.

Za vrijeme trajanja radova opskrba vodom osigurana je autocisternama s oznakom "Voda za piće".

 

Prema najnovijim informacijama, objavljenima neto prije 9 sati, voda se očekuje uskoro.

- Potrošači iz novozagrebačkih naselja Sopot, Dugave, Travno, Sloboština, Središće, Zapruđe, Utrina i Jakuševec prespajaju se na alternativni vodoopskrbni kanal kojim će uskoro, kako očekujemo - do 9 sati, biti priključeni na sustav vodoopskrbe. Nakon što domaćinstva budu u cijelosti prespojena zamjenskom mrežom, započet će sanacija samoga cjevovoda, javljaju iz zagrebačke Vodoopskrbe.

 

Prema informacijama iz Holdinga objavljenima u 9.15 sati, započela je normalizacija vodoopskrbe u novozagrebačkim naseljima.

Potrošači iz Sopota, Dugava, Travnog, Sloboštine, Središća, Zapruđa, Utrine i Jakuševca, koji jutros zbog puknuća magistralnog cjevovoda nisu imali pitke vode, priključuju se postupno na opskrbni sustav.

Istodobno, naši čitatelji javljaju kako nigdje nema autocisterni s pitkom vodom.

 

'Gdje da tražim cisterne, po kojim ulicama? Nigdje nikoga', 'Ne postoje cisterne, u dućanima više nema vode', pišu ogorčeni čitatelji iz Novog Zagreba.

'Nisam mogla skuhati kavu, a zube sam oprala zahvaljujući vodi iz plastične boce. Sva sreća je da sam se otuširala sinoć', rekla je za Dnevnik.hr jedna stanovnica Središća.

No, cisterne s pitkom vodom su ipak došle u Novi Zagreb, kako pokazuje video koji je snimio naš fotoreporter u Utrinama.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo