PITANJE VOZNOG PARKA

VIDEO: 'JA MISLIM DA JE HRVATSKA U BANANI' Bandić sazvao izvanrednu konferenciju zbog Mercedesa: 'Ovo je kao ono što je Frljić napravio u Kerempuhu'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2018. u 19:33

Ronald Goršić / HANZA MEDIA

 

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon što je u sjedište Javne vatrogasne postrojbe u Savskoj jučer stigao u skupocjenom Mercedesu čija se vrijednost procjenjuje na oko 60.000 eura, održao je danas u 19.30 sati konferenciju za novinare.

Naime, Mercedes Benz E klase 220d s kojim se dovezao digao je prašinu u javnosti, prvenstveno jer je sam gradonačelnik prije mjesec dana najavio velike rezove u rashodima Grada i Holdinga, te rezanje plaća pročelnicima.

Međutim, ispostavilo se da je njegov Audi na servisu, te da se radi o zamjenskom vozilu koje Bandić nije morao ništa platiti.

Sve su potvrdili i iz rent-a-car tvrtke, no gradonačelnik je unatoč tome odlučio sazvati konferenciju za novinare za koju je najavljeno da će biti u garaži Gradske uprave, no u posljednji tren došlo je do promjene plana pa su novinari završili u uredu šefa garaže.

Pressicu je otvorio upravo šef garaže Rafael Spajić i ponovio kako je riječ je o zamjenskom vozilu i kako će kvar vozila koji je na servisu biti uklonjen kroz par dana.

Na njega se nadovezao pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco:

- Mislim da je situacija potpuno uredna, ne vidim nikakvu dramatiku s obzirom na sam odaziv koji se danas dogodio. Sva vozila su nabavljena putem javne nabave, a ovo vozilo nije u redovnoj našoj floti, nego je zamjensko vozilo i Grad Zagreb ne košta ništa. Vozni park, 82 vozila, je nabavljen putem javne nabave, putem rent-a-cara što je za 15 posto jeftinije nego proteklih godina kad se nabavljalo putem operativnog leasinga – kazao je ozbiljno Laco, a potom je Bandić zamolio pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića da se 'javi sa sigurnosnog aspekta o kvaru automobila'.

- Mislim da se ti moraš dulje malo obratiti javnosti zbog sigurnosti gradonačelnika – kazao je Bandić posprdno.

Kalinić je kratko kazao kako je jako važno da ljudi koji obnašaju izabrane funkcije dobiju zamjenski automobil i kako su oni koji su mu ga dali vodili računa o funkciji koju Bandić obnaša.

A onda je Bandić došao na red i uz veliku dozu ironije okomio se na novinare:

- Jako sam sretan da smo pobudili ovakvu pažnju. Da sam napravio tri vrtića i škole ne bi bio ovakav odaziv. Svaki put me iznenadite. Janjevci u Dubravi i svaki Imoćanin ima sličan auto koji ja vozim i rekli su mi da je takav auto u svakom dvorištu i ako mi ne budu dali mira da će mi oni posuditi auto, rekao je.

- Ja mislim da smo mi u banani, kazao je pa uzeo pauzu, a zatim nastavio: 2018. bavit se ovakvim stvarima je ispod razine ljudskog dostojanstva. Jadni su mediji, imamo važnijih problema, ovo je karikatura.

- Kad budem pisao memoare bit će čitaniji od Churchillovih. Ovo je kao ono što je Frljić napravio u Kerempuhu. Ovo bi bio najgledaniji uradak. Ovo je posao za psihologe, sociologe i karikaturiste.

- Pred vama prisežem, čim zatopli ići ću pješke do gradske uprave. To će biti dobro za moje zdravlje.

- Ne znam što da vam kažem – ponavljao je šokirani Bandić pa nastavio:

- Jedna vaša kolegica mi je rekla da ozbiljno sumnjaju da auto nije zamjenski. Di mi živimo? Hvala mojim Janjevcima u Dubravi i mojim Imoćanima.

- Ovo sam namjerno napravio da pokažem di smo, tko smo.

Nakon njegovog obraćanja, novinarka ga je upitala do kada će koristiti zamjensko vozilo, a on je zaključio: - Ja vam čestitam, pa ovo je strašno. Netko nikad ne nauči. Ovo je dokaz da smo mi fenomenalni, ali pobijedit ćemo sutra Francuze.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo