SVE EKIPE NA TERENU

VIDEO: JUTARNJI SA ZAGREBAČKOM ZIMSKOM SLUŽBOM 'Danas smo imali puno sreće, ali odmora neće biti, prognoza nije najbolja...'

 
 Hanza Media

U Zagrebu je danas palo desetak centimetara snijega, zbog čega je u Zimskoj službi aktiviran treći stupanj pripravnosti. To znači da smjene postaju dulje za četiri sata te da sve 264 ekipe izlaze na teren.

Stanje se smiruje tek kada snijeg prestane padati. Prema DHMZ-u, to će biti tek u nedjelju.

- Kada izađemo na teren prvo čistimo ulice prvog prioriteta. To su glavne prometnice poput Slavonske, Vukovarske i Savske te autobusna stajališta, linije javnog prijevoza i prilazi k bolnicama, a tek u drugoj turi dolaze sporedne ulice - kaže nam Danijel Busak koji već 24 godine radi u Zagrebačkim cestama.

Akcija čišćenja je počela negdje oko 2 sata u noći. Noćna smjena je radila sve do jutra. Najviše posla su imali na Jadranskom mostu i Remetinečkom rotoru, tamo su morali proći više puta kako bi uklonili sav snijeg i bljuzgu.

U 11 sati su ceste prvog prioriteta bile očišćene, kao i većina sporednih ulica. Ostalo je još par teško dostupnih jednosmjernih ulica u koje idu manji strojevi. I Sljeme.

- Imali smo sreće budući da je oko podneva prestalo padati.

Međutim, odmor neće dugo trajati.

- Prognoza je da će oko ponoći krenuti novi val oborina i trajat će negdje do podneva. Mi smo spremni - rekao je Hasan Džombić, rukovoditelj Zimske službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:57