TRAŽE DA ODSTUPI

VIDEO: 'NEK NAS SE ČUJE' Zagrepčani izašli na balkone i loncima i zviždaljkama prosvjedovali protiv gradonačelnika Bandića

 
 Screenshot

Zagrepčanke i Zagrepčani su u petak navečer na svojim balkonima i prozorima prosvjedovali protiv gradonačelnika Milana Bandića - prosvjednim plakatima, ali i "zvučno" - pet minuta lupali su loncima, poklopcima i zviždali zviždaljkama odazvavši se pozivu građanske inicijative "Zagreb te zove" na prosvjed.

Građanska inicijativa "Zagreb te zove" pozvala je, naime, Zagrepčanke i Zagrepčane u petak na novi prosvjed pod nazivom "Odstupi, kriv si, dosta je" protiv gradonačelnika Milana Bandića tako što će u 19 sati izići na prozore i balkone i pet minuta izraziti svoje nezadovoljstvo načinom na koji Bandić vodi grad u teškoj situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i razornim potresom koji je Zagreb i okolicu pogodio u nedjelju, 22. ožujka.

U skladu s pozivom organizatora, građani su se odazvali na prosvjed, izišli na svoje balkone i prozore i lupali loncima, poklopcima i zviždali zviždaljkama.

Inicijativa "Zagreb te zove" organizirala je prosvjed kojemu je cilj bio iskazati općenito nezadovoljstvo vođenjem grada, jer smatra da gradonačelnik nije dorastao aktualnoj kriznoj situaciji s obzirom na nedavni potres i COVID-19 pandemiju.

"Bahatost i bezobrazluk, dosegli su vrhunac. U ovim teškim vremenima kada volonteri,udruge i inicijative rade od 0-24 kako bi pomogli svome gradu, kvazigradonačelnik mu okreće leđa", neke su od rečenica iz poziva organizatora građanima.

Također, inicijativa je ocijenila kako se Bandić "samouvjeren u činjenici da su zabranjena javna okupljanja, ruga stanovnicima grada koji nije nikada volio, ni poštivao. Osim što se na njemu obogatio".

"Neka nas čuje i on i vladajući, koji s obzirom na krizno razdoblje mogu gradonačelnika smijeniti s dužnosti. Odstupi, kriv si, dosta je! Ti si najgora elementarna nepogoda koja je zadesila Zagreb ikada", ustvrdili su iz te inicijative.

Inicijativu su video snimkama, među ostalima, podržali HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak, SDP-ov gradski zastupnika Matej Mišić, arhitektica Marina Pavković, glumac Damir Šaban, komičarka Marina Orsag, te gradski zastupnici Marko Torjanac i Tomislav Tomašević (Zagreb je naš).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:23