GROZNO ISKUSTVO

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE ZET-ov VOZAČ POTJERAO UČENIKE IZ BUSA 'Nazvao me bahatom popišanom balavicom, a u jednom trenutku je skoro nasrnuo na nas'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.05.2019. u 13:22

FILE PHOTO: Port officials take a photo of the damaged tanker Andrea Victory at the Port of Fujairah, United Arab Emirates, May 13, 2019. REUTERS/Satish Kumar/File Photo
REUTERS

 

Učenici Škole za medicinske sestre Vinogradska u Zagrebu jučer su imali praktičnu nastavu u dječjoj bolnici u Bistri. I dok je put na vježbe protekao u najboljem redu, povratak u Zagreb im je zahvaljujući ZET-ovom vozaču autobusa pokvario dan.

Naime, po ulasku u ZET-ov autobus učeničke karte prikazale su se kao nevažeće i to zato što one ne vrijede u toj zoni. Iako jedna od učenica priznaje da se radi o njihovom propustu što nisu provjerili vrijedi li im karta za tu zonu, smatraju i da je reakcija vozača bila neprilična.

Tvrdi da ju je vozač nazvao 'bahatom popišanom balavicom' te ih je nimalo biranim riječima potjerao van iz autobusa.

Učenici su ga pitali misli li doista da nitko od njih osam nema pokaz, a nakon nekoliko minuta 'natezanja', rekli su da će kupiti kartu. No, vozač im je tada odbio prodati karte.

"Sad ćete čekati drugi autobus jer nisam ja budala", rekao je vozač, prenosi učenica.

"Na to nam je zatvorio vrata i nije ih htio otvoriti. Vidno iznerviran je i dalje govorio ostalim putnicima unutra kako on 'nije socijalna ustanova i da on takve popišance neće voziti'. Trudili smo mu se kroz zatvorena vrata objasniti da ćemo kupiti bilo koju kartu i da nema problema, samo da nas pusti unutra. Također, prijetio nam se i policijom, na što smo mi pristali da pozove i da ćemo tako riješiti problem. I izašao je na pola kabine i skoro pa fizički nasrnuo na nas", napisala je učenica u podužem postu na Facebooku.

Potom je ustala jedna putnica i rekla da će kupiti karte za učenike, a tek nakon prvotnog negodovanja, vozač je na to pristao.

"Tada je otvorio vrata i rekao da smo se sada “naučili pameti”. Dodatne psovke koje su nam upučene neću pisati. Ako je potrebno, naše karte se mogu provjeriti i redovito punjenje pokaza svakog od nas. Često se priča o švercanju i bezobraznim postupcima mladih kada ih uhvati kontrola, ali se ne priča o ovakvim situacijama, gdje možda nismo mi krivi za sve. Isto tako, moglo nam se na miran način objasniti da nam karte nisu valjane u toj zoni i mi bi kupili druge i poštedili sebe, a i druge putnike tolikog omaložavanja i vrijeđanja", piše učenica.

 

"Gospodin nije ničime bio iznerviran i isprovociran, ali kada se počeo na tako nekulturan i neprofesionalan način razgovarati s nama, nismo ni mi ostali suzdržani. I “popišani” jesmo, ali nismo toliki “balavci” da ne znamo osnovna pravila kulture, koje on očito ne zna", poručila je.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo