'WE LOVE ZAGREB'

VIDEO: PROMOTIVNI FILM GRADA ZAGREBA U KONKURENCIJI ZA NAJBOLJI TURISTIČKI FILM Priključite se i glasajte i vi!

 
 Screenshot / Vimeo

Promotivni film ‘We Love Zagreb’ Turističke zajednice grada Zagreba našao se u užem izboru CIFFT-a, međunarodnog udruženja filmskih festivala koja nagrađuje izvrsnost u turizmu, a čiji je Zagreb Tour Film Festival član. Nominiran je za nagradu za najboji turistički film.

- Filmom ‘We love Zagreb’ željeli smo napraviti odmak od klasičnih promotivnih turističkih filmova, malo se maknuti od zadanih okvira. Ideja je bila da prikažemo Zagreb kroz njegova jedinstvena mjesta i događanja te da svaki segment ima svoj slogan. Htjeli smo istaknuti neku posebnost za svakog posjetitelja te povezati sve kroz naše lokalne običaje i tradicije. Tako počinjemo naš film (kao što i većina nas počinje svoj dan) s kavom, zatim odlazimo na tržnicu Dolac, prošećemo po Gornjem gradu i nakon još par odabranih aktivnosti, sve skupa završavamo porukom ‘We love Zagreb’. Turizam nisu samo smještajni objekti i znamenitosti, već su to emocije, doživljaji i autentična atmosfera čiji smo, barem djelić, željeli dočarati u našem promotivnom filmu - rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Zagreba.

Za film koji sveukupno traje minutu i pol, angažirana su 103 glumca i statista, a s cjelokupnom produkcijom i postprodukcijom sudjelovalo je oko 120 ljudi.

Dolac, Matoš, Kula Lotršćak, Markov trg, Muzej prekinutih veza, ‘Štros’, lemuri u Zoološkom vrtu, samo su dio prikazanog. A prikazane lokacije oživljavaju statisti, odnosno turisti i građani bez kojih bi sve to bile samo zgrade...

Od ideje do realizacije trebalo je tri mjeseca, snimalo se brzo, bez velikih poteškoća. Najviše problema bilo je u ZOO-u, ali to su slatki problemi.

- Mali lemuri u ZOO-u su bili posebno zaigrani pa ih je uvijek izazov snimiti, a i vremenske prilike nam nisu uvijek išle na ruku pa su se već dogovorena snimanja morala prebacivati za neki drugi dan. Iako film prikazuje jedan dan u Zagrebu od jutra do mraka, za snimanje i njegovu finalnu realizaciju potrebno je, naravno, nešto više vremena - rekla je Bienenfeld.

Film je realiziran u suradnji s produkcijskom kućom Designsystem koji su održali casting i odabrali najbolje ‘glumce’ za film, ali uključili su se i stvarni ljudi zbog čega se promotivni film jednim dijelom može nazvati i dokumentarnim, istaknula je direktorica TZZ-a.

Za nagradu se natječe 28 videa iz raznih zemalja, a glasati možete i vi! Za Promotivni film ‘We Love Zagreb’ glasajte na OVOM LINKU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:26