NAPETA SITUACIJA

Vlasnik se pomirio s deložacijom: 'Večeras kampiram ispred Bandićeve kuće!'

 Boris Kovačev / CROPIX

NOVO 13.20 - Dio obitelji napustio je kuću, ali u njoj je još uvijek Marijan Brčina. Odvjetnica je rekla kako će obitelj mirno izaći iz kuće, ali da njihova borba još nije gotova.

---------------------

12:30 - Marijan Brčina za Jutarnji je izjavio kako je već sada svjestan da večeras neće spavati u svojoj kući.

- Iznose mi stvari, nose ih kod moga prijatelja. Gdje ću večeras spavati? Kod prijatelja, a možda ću kampirati ispred Bandićeve kuće!

---------------------

NOVO 11:25 - Situacija je poprilično mirna i zasad nema incidenata. U kući se popisuju stvari, a vlasnici sam sjede i gledaju. Kažu da bi popisivanje moglo trajati čak i pet sati.

---------------------

11:17 - Odvjetnica Marijana Brčine, Radmila Bonifačić, tvrdi kako su policija i Grad počinili brojne pogreške za vrijeme sadašnje intervencije.

- Pregledala sam dokumentaciju, i Brčina ima pravo ostati u kući, ili u najmanju ruku ima pravo na odgodu deložacije.

Radnici i dalje iznose stvari iz kuće.

---------------------

10:49 - Pred kuću stižu teretna vozila, dok se radnici spremaju iznositi predmete iz kuće.

---------------------

10:27 - Pripadnici PU Zagrebačke nalaze se u kući i popisuju stvari. Marijan Brčina nije dočekao policiju već se sakrio od njih u stanu, no za sada ga ne traže.

---------------------

10:02 - Policija je prešla ogradu i krenula u intervenciju.

---------------------

9.50 - Marijan Brčina tvrdi da su ga policajci iznenadili:

- Došli su u 5 ujutro tako da nitko od mojih prijatelja, branitelja i ekipe iz Živog zida nije stigao doći. Pogledajte, pa doveli su pola gradske policije. Zar sam ja glavni problem u ovom gradu? Imam dokaz, papir od odvjetnice, na kojem jasno piše da se deložacija mora odgoditi. Javio sam se i ministru branitelja Tomi Medvedu i zamolio ga da urazumi gradonačelnika...

---------------------

ZAGREB - Na križanju Branimirove ulice i Heinzelove policija danas planira deložaciju obitelji Brčina, koja se odbija iseliti iz obiteljske kuće u Branimirovoj.

Zagreb, 230516.
Pripreme za delozaciju obitelji Brcina iz kuce na adresi Heinzelova 54c koju grad Zagreb zeli srusiti jer smeta prosirenju Branimirove ulice. Na mjestu dogadjaja pristigli su djelatnici interventne policije.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / EPH

Policija je ogradila prilaz kući, oko koje se nalazi sedam policijskih vozila. Građanima prolaz do kuće priječi oko dvadesetak policajaca, od kojih je polovica u opremi za intervencije. Ispred kuće je stiglo i vozilo Hitne pomoći. Predstavnici Grada opremljeni su pilom za metal.

Damjan Raknić / EPH

Podsjetimo, radi se o zadnjoj kući koju je potrebno ukloniti kako bi se mogao izgraditi puni profil nove Branimirove ulice. Obitelj Brčina, zaštićeni najmoprimci u tom prostoru, odbili su ponudu grada kojom bi postojeći smještaj zamijenili s dva stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:07