OTVARA SE U LIPNJU IDUĆE GODINE

Zagreb: Počela rekonstrukcija i prenamjena zgrade bivše vojne bolnice u glazbeno učilište

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 30.08.2018. u 17:13

 • Bruno Konjević / CROPIX

   

  U Zagrebu su u četvrtak počeli radovi rekonstrukcije i prenamjene zgrade bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici u glazbeno učilište koje će, kako je najavio gradonačelnik Milan Bandić, biti otvoreno u lipnju iduće godine, izvijestio je Grad Zagreb na svojim internetskim stranicama. 

  Bruno Konjević / CROPIX
   

  "Drago mi je da su na objektu devastirane vojne bolnice u Vlaškoj ulici započeli radovi na rekonstrukciji i prenamjeni u Glazbeno učilište Elly Bašić, koju ćemo otvoriti iduće godine u lipnju", rekao je Bandić. Naglasio je kako "Grad jača i širi kapacitete obrazovanja jer bez znanja i obrazovanja nema ni Zagreba ni domovine, a to je ono s čime mi Europi možemo konkurirati".

  Bruno Konjević / CROPIX
   

  Zagrebački gradonačelnik najavio je i obnovu zgrade koja je smještena u istom dvorištu, a koja će biti prenamijenjena za glazbenu školu Pavla Markovca. Nakon toga će se na sjevernoj strani dvorišta krenuti s izgradnjom zgrade za XVIII. gimnaziju. Ukupna površina prostora je oko 11.500 kvadrata.

  Bruno Konjević / CROPIX
   

  "Sretni smo što danas ovdje realiziramo dva cilja - obnavljamo i revitaliziramo ovu povijesno zaštićenu gradsku kuću, a s druge strane u njoj će biti ono što je najpotrebnije najmlađima - glazbena škola. Vrijednost investicije je oko 30 milijuna kuna", rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić dodavši kako su projekt prijavili na europske fondove te kako vjeruje da će se financirati iz europskog novca.

  Bruno Konjević / CROPIX
   

  Ravnateljica Glazbenog učilišta Mirela Buchberger Karlo istaknula je kako školu pohađa više od 800 učenika, od predškolskog do srednjoškolskog programa, a zaposleno je 80 djelatnika. Škola trenutno radi na pet lokacija što je organizacijski vrlo teško, stoga će novi prostor pridonijeti kvaliteti i zadovoljstvu učenika i njihovih roditelja.

  bRUNO kONJEVIĆ / CROPIX
   

  "Presretni smo jer ćemo ovdje imati sve prostorije za rad jedne glazbene škole - učionice za grupnu i individualnu nastavu, knjižnicu, tri koncertne dvorane i 33 vježbaonice", rekla je ravnateljica Glazbenog učilišta.

  Izdvajamo