VEĆINA USVOJILA PRIJEDLOG

Zagrebačka Gradska skupština podržala Ivu Čovića za predsjednika Uprave ZG Holdinga

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština usvojila je danas prijedlog za imenovanje Ive Čovića predsjednikom Uprave Zagrebačkog Holdinga.

Gradska skupština je danas na raspravi usvojila ovaj zaključak većinom glasova, a protiv su bili Klubovi HDZ-a i HSS-a.

Odbor za izbor i imenovanje Gradske skupštine obrazložio je imenovanje Ive Čovića činjenicom da mu sadašnji mandat ističe 12. kolovoza, te da se njegovim novim imenovanjem za predsjednika Uprave sprječava kriza upravljanja Holdingom.

U ime Kluba HSS-a Nenad Matić suprotstavio se tom prijedlogu rekavši da se ovako važna tema ne može raspraviti bez nazočnosti samog Čovića te bez njegove analize i programa rada.

Oporbeni HDZ u čije ime je govorila Margareta Mađerić također je rekla da je neprihvatljiv ovakav oblik imenovanja Ive Čovića naglasivši da je Holding u velikim financijskim i poslovnim problemima, a da Čović nije predstavio nikakav plan za buduće razdoblje.

U ime SDP-a Jurica Meić objasnio je da se sada ne bira predsjednik Holdinga, već predlaže Skupštini Holdinga imenovanje Čovića kako bi se izbjegla kriza upravljanja i, naglasio je, da će se poslovanje Holdinga moći riješiti tek nakon sljedećih lokalnih izbora kada će "neka druga racionalnija osoba sjediti na mjestu gradonačelnika, a do tada treba smanjiti štetu".

U ime HNS-a Morana Paliković Gruden također se zauzela za imenovanje Čovića rekavši da se problemi Holdinga postupno smanjuju te da su gradski zastupnici itekako dobro upućeni u sve probleme Holdinga. Podsjetila je da se 70 posto pitanja na aktualnom satu Gradske skupštine odnose na rad Holdinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:49