AKTIVAN ŽIVOT

ZAGREBAČKI NOĆNI CENER SPAJA ULIČNO TRČANJE SA STREET ARTOM Najiščekivanija utrka u široj regiji rasprodana za samo 94 minute

 
 press

Najomiljenija i dugo očekivana zagrebačka utrka nam je tik pred vratima, za svega nekoliko dana centar Zagreba okupirat će oko 2700 trkača, i barem još toliko navijača.

Da je Zagrebački noćni cener najiščekivanija utrka u široj regiji dokazuje činjenica da su startni brojevi za sedmi po redu Cener rasprodani za samo 94 minute!

Sada već tradicionalna utrka na deset kilometara pokušat će svojim sudionicima dočarati grad iz malo drugačije perspektive. S obzirom da se utrka održava u samom središtu Zagreba, nastavlja promovirati urbano trčanje – trčanje kroz ulice, kvartove bilo kada i bilo gdje. No, ove godine organizatori su željeli potaknuti svjesnost okoline u kojoj se trči. Zato su željeli da trkači, a i svi građani, dožive street art kao modernu kulturu kroz ljubav prema trčanju, te će obilježiti cijelu kampanju oslikavanjem vlastitog murala u parku Opatovina, u suradnji sa street art umjetnikom Modulom, te tako svoju ljubav prema trčanju i zdravom načinu života pretočiti u umjetnost.

Cener je utrka na koju vodiš prijatelje i obitelj, utrka koju trčiš s guštom, sam ili u društvu najdražih, utrka u kojoj te navijači bodre na svakom koraku, utrka koja je odavno puno više od same utrke, poručuju organizatori.

Zato dođite i doživite pravu atmosferu Cenera (Instagram) u nedjelju, 4. studenog u 19 sati na Zrinjevcu.

Društvo športske rekreacije Aktivan život, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba i povodom obilježavanja 'Mjeseca borbe protiv ovisnosti', organizira utrku Zagrebački noćni cener. Već sedmu godinu za redom ova utrka okuplja tisuće trkača iz Hrvatske i susjednih zemalja u središte grada kako bi se osvijestilo na važnost rekreacije i zdravog života.

press

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:34