LJETNI RADOVI

ZAGREPČANI SE VRAĆAJU S MORA, A NIZ RADOVA NA CESTAMA JOŠ JE U TIJEKU Evo gdje se sve neće moći voziti sljedeći tjedan i koji su zamjenski pravci

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Bliži se početak rujna, mjeseca koji sa sobom nosi novu školsku godinu, povratak ljudi s ljetnih godišnjih odmora te kraj opsežnih radova u Zagrebu. Ipak, u gradu su još uvijek otvorena gradilišta na nekoliko ključnih točaka u širem centru grada zbog čega će vozači morati pričekati par dana za potpunu normalizaciju prometa.

Na Maksimirskoj cesti radovi traju posljednjih mjesec i pol dana, a u ponedjeljak ulaze u završnu fazu rekonstrukcije. Zbog sanacije tramvajskog kolosijeka na dijelu od Harambašićeve ulice do Ulice Svetice od 22 do 5 sati ujutro bit će zatvoren južni kolnički trak, a promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu kolnika. Tijekom dana će biti zauzet samo tramvajski dio, a cestovni promet će se odvijati nesmetano. Radovi će trajati do 14. rujna.

Ovaj vikend su započeli novi radovi na uređenju kolnika Zagrebačke ceste, a radovi će trajati do 4. rujna. Cesta će biti zatvarana po fazama, pa će tako do srijede biti zatvorena dionica od Zagrebačke avenije do Jablanske ulice odnosno Ulice Oranice te dio od Zagrebačke avenije do Rudeške ceste. Nakon što završi prva faza radova, kreću završni radovi na dijelu od Jablanske ulice odnosno Ulice Oranice do Rudeške ceste.

Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će:

Zagrebačka avenija - Rudeška cesta - Jablanska - Zagrebačka cesta (Oranice) i obratno
Zagrebačka avenija - Rudeška cesta - Zagrebačka cesta i obratno.

Veliki zahvat u centru

Jedno od najvećih gradilišta ovog ljeta bilo je ono na potezu Savske ceste, Jukićeve i Vodnikove ulice, ali i tu se radovi približavaju kraju. Od ponedjeljka pa do četvrtka kreće posljednja faza, a dok ona ne završi Savska cesta bit će zatvorena od Ulice Grada Vukovara do ulice I. Kršnjavoga. Ujedno, bit će na snazi zabrana kretanja vozila iz Vodnikove ulice na Savsku cestu odnosno Jukićevu ulicu, te iz Jukićeve ulice na Savsku cestu.

Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će:

Iz smjera juga:

Savska cesta - Ulica grada Vukovara - Miramarska cesta - Mihanovićeva - Trg M. Marulića - Trg Ivana, Antuna i Vladimira Mažuranića - Trg maršala Tita

Savska cesta - Ulica grada Vukovara - F. Andrašeca - I. Broza - B. Adžije - I. Kršnjavog - Trg F. Roosvelta

Iz smjera sjevera:

Trg maršala Tita - Klaićeva - F. Hochmanna - Jagićeva - Božidara Adžije - Nova cesta - Ulica grada Vukovara - Savska cesta

Obilazne pravce možete pogledati ovdje.

Rekonstrukcija raskrižja

Prošli tjedan je započela rekonstrukcija raskrižja Bukovačke ceste, Petrove ulice i Ulice Prilesje koja će završiti ovaj petak. Do tada će biti zatvorena Bukovačka cesta od Božidarevićeve ulice do novoizgrađene spojne ceste, Ulica Prilesje bit će zatvorena od Bukovačke ceste do novoizgrađene spojne ceste, dok će Petrova i Kišpatićeva ulica biti zatvorena u zoni raskrižja s Bukovačkom cestom.

Obilazni pravci tijekom navedenih radova bit će:

Maksimirska cesta – Svetošimunska - Bukovac gornji - Bukovačka cesta i obratno

Obilazni pravac za KBC-Rebro bit će:

Bukovačka cesta - Božidarevićeva - Čikoševa - Petrova - Jordanovac - Gorjanovićeva - Podvršje - Jordanovac - Kišpatićeva - KBC-Rebro

Obilazne pravce možete pogledati ovdje.

Nadvožnjak nad Selskom

U tijeku su još radovi na zamjeni prijelaznih naprava na južnoj odnosno sjevernoj strani kolnika nadvožnjaka Zagrebačka avenija iznad Selske ceste. Radovi će završiti 4. rujna, a do tada će prema dinamici radova navedena dionica biti zatvorena za sav promet.

Isto tako do 2. rujna će za sav promet biti zatvorena Remetinečka cesta na dijelu od ulice XIII Savski gaj do kućnog broja 122 b zbog izgradnje priključka odvodnje.

Frankopanska riješena

Za kraj nekoliko dobrih vijesti. U nedjelju su završili radovi u Frankopanskoj ulici na dijelu od Varšavske (Dalmatinske) do Prilaza G. Deželića te je cesta sada otvorena za sav promet. U ponedjeljak završavaju radovi uređenja kolnika na Primorskoj ulici, Prilaz G. Deželića na dijelu od Krajiške do Primorske ulice, kao i radovi na uređenju kolnika u Aveniji Marina Držića te će se cestovni promet na tim linijama vratiti u normalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:59