OPREZ U PROMETU

ZBOG SNIJEGA ZATVORENA SLJEMENSKA CESTA Ruše se stabla, palo više od 20 cm snijega

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 24.01.2014. u 16:16

Zbog obilnog snijega i zapuha za promet je zatvorena Sljemenska cesta, a na ulazu u Park prirode Medvednica srušena su tri stabla.

Voditelj Zimske službe Hasan Đombić izjavio je Hini da dvije ekipe Zimske službe čiste Sljemensku cestu na kojoj je dosad napadalo više od 20 centimetara snijega. Sljemensku cestu počeli su čistiti noćas u 23 sata.

Cesta je bila prohodna do podneva kada su tri privatna autobusa bez zimske opreme spriječila prolaz ekipi Zimske službe, koja ih je morala vaditi iz grabe.

Voditelj Zimske službe očekuje da će za sat i pol očistiti Sljemensku cestu.

Ravnateljica Javne ustanove Parka prirode Medvednica Snježana Malić-Limari rekla je Hini da su se na glavnom ulazu u park prirode Medvednica, kod Blizneca srušila tri stabla.

Pozvala je posjetitelje Medvednice na oprez i suzdržavanje od korištenja planinarskih staza.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) izvijestili su da se zbog snijega i mokrih kolnika na cijelom području Zagreba vozi sporije, što u manjoj mjeri utječe na redovitost prometa.

Kolnici se neprestano čiste kako bi trase autobusnih linija bile prohodne. Uz Sljemensku cestu koja je zatvorena za sav promet, u ZET-u navode da privremeno skraćeno voze linije 129, 150, 163, 164, 263 i 262.

S padom temperature i jačanjem oborina mogući su poremećaji na brdskim autobusnim linijama, upozorava ZET.

Izdvajamo