REAKCIJE GRAĐANA

‘Kad vidim taksi iza sebe, namjerno ću usporiti vožnju’

Zagrepčani su ogorčeni ponašanjem taksista koji su blokirali promet, a sad prijete i osvetom
 Drago Sopta / CROPIX

Na zagrebačkim ulicama prosvjeduje se prosječno jednom u dva mjeseca. Bilo da je riječ o studentima nezadovoljnima visinom školarina, Zelenoj akciji revoltiranoj gradnjom Cvjetnog ili sindikalnim čelnicima ogorčenima preniskim plaćama, građani hrvatske metropole najčešće podržavaju buntovnike.

No, kad je riječ o zagrebačkim taksistima, ta je potpora u potpunosti izostala, štoviše, građani su se mahom okrenuli protiv prosvjednika koji su izazvali kaos u prometu i koji su odbili prevoziti trudnice, pa čak i osobe s invaliditetom.

Pobuna taksista prva je koju Zagrepčani nisu podržali. Ogorčeni njihovim ponašanjem, sad prijete osvetom. Naime, nekoliko internetskih foruma preplavljeno je negativnim komentarima i negodovanjem ljutitih građana, koji smatraju da su taksisti ovaj put doista pretjerali i kako je vrijeme da se omogući dolazak konkurencije.

Donosimo vam nekoliko komentara u kojima građani ističu kako s nestrpljenjem očekuju smanjenje cijena, a najavljuju i kako će, kad u retrovizoru automobila primijete taksi vozilo - namjerno usporiti.

Policija nije ni pokušala spriječiti blokadu ulica

"Vozači su na Velikogoričkoj cesti bili na rubu živaca da prepriječe taksistima put i izvuku ih iz vozila. Nije mi jasna njihova logika - plaćaju te građani, a ti ih sad teroriziraš?!”

“Taksistima bi bilo najbolje da se organiziraju i počnu razmišljati kako će se nositi s predstojećom konkurencijom, jer je evidentno da je njihov monopol “bye bye”. ”

“A ništa, ubuduće kad vidite taksi iza sebe usporite. Ja ću se toga držati!”

“Može ih biti sram. Dva su taksista na Vukovarskoj usporila na 20 km/h, otvorila prozore i ćaskala paralelno se vozeći.”

“Zračna Luka Zagreb je objavila da se više od 300 prijavljenih putnika propustilo ukrcati na rezervirane letove. Policija je svakako trebala spriječiti tu blokadu.”

“Nakon ovoga konkurenciju treba odmah dovesti, što prije, i ciljano im dati povlastice, kako bi se zagrebačke taksiste kaznilo.”

“Kako su odjednom pronašli računicu sa 65 posto nižim cijenama, ako su nas dosad uvjeravali da je to nemoguće? Zanimljivo.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:14