PANTOVČAK

‘Glupost, nisam bio mentor Marincu’

Predsjednik je priznao da je Marinac pomogao njegovu kampanju, ali je rekao da nikad s njim nije popio ni kavu
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Stjepan Mesić odbio je jučer optužbe da je bio politički mentor bivšem predsjedniku NO Podravke Darku Marincu.

- To je djetinjasto. Samo radim svoj posao, svim tvrtkama nastojim gospodarskim kontaktima u inozemstvu pomoći pri sklapanju poslova.

S Marincem nikada nisam ni ručao ni popio kavu, niti smo se privatno posjećivali. Pomogao je moju predizbornu kampanju, što je poznata stvar, ali nemamo posebnu vezu”, rekao je Mesić gostujući u emisiji Hrvatskog radija “S predsjednikom uz kavu”.

Na pitanje želi li mu time HDZ smjestiti, Mesić je rekao da to ne može reći, ali “da to sigurno netko želi, jer time razvodnjava aferu”.

O ulozi potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u aferi Podravka Mesić je rekao da bi trebalo promijeniti zakon i maknuti političare iz državnih tvrtki.





Sanader otišao, a afere počele...

Predsjednik je potvrdio da još od Vlade nije dobio na uvid ugovor o prodaji Ine, te da će ovih dana uputiti i službeni zahtjev.

Na upit je li oslabio politički pritisak na rad istražnih tijela, rekao je da će teško netko to priznati, ali kako je “simptomatično da se skupilo nekoliko afera nakon odlaska bivšeg premijera Sanadera”.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:22