PRELIJEPA PRIČA

'DOGODILO MI SE NEŠTO NEVJEROJATNO' Za vrijeme rata djevojčici iz Hrvatske poslao poklone i napisao pismo, a odgovor od nje dobio 23 godine poslije!

 
 Facebook

Andrew Piotrowski iz američke države Illinois je prije dvadesetak godina, u sklopu inicijative koju je pokrenula njegova crkva, napisao pismo i poslao poklon nekom djetetu na drugi kraj svijeta.

'Bok, ja sam Andrew, imam sedam godina i volim košarku. Volim se igrati? A ti? Nadam se da ti se sviđaju igračke. Sretan Božić!', pisalo je u pismu.

Pošiljka je tako stigla do Hrvatske u ruke Kristine Brunjai koja mu se, više od 20 godina kasnije, odlučila javiti.

Ovaj nevjerojatan događaj Andrew je opisao na Facebooku.

'Danas mi se dogodilo nešto zaista nevjerojatno. Primio sam poruku na Facebooku od nekoga koga nisam poznavao. Bio sam oprezan s takvim stvarima i spreman izbrisati poruku. Međutim, htio sam provjeriti sliku jer sam ipak previše znatiželjan.

Ispada da sam kao sedmogodišnjak napisao pismo anonimnom djetetu i poslao mu neke poklone kao dio inicijative crkve u koju sam išao s obitelji. Pošiljka je stigla maloj djevojčici po imenu Kristina iz Hrvatske. Zbog nečega je sačuvala to pismo sve ove godine i našla me na Facebooku!

Rekla mi je da je primila pismo za vrijeme rata (hrvatski rat za neovisnost završio je 1995. godine tako da se to poklapa s mojim godinama iz pisma) i da su pokloni i pismo silno utjecali na nju u vrijeme rata jer je osjećala da je nekome tamo vani ipak stalo.

Ovo dokazuje da moramo biti dobri jedni prema drugima i da utječemo na pojedince više nego možemo shvatiti. Čak i ako nikada ne vidite rezultat vaših nesebičnih djela, budite sigurni da su promijenili nečiji život.

PS. Ja još uvijek volim košarku, a i dalje se volim igrati. Neke stvari se nikad ne mijenjaju.'

Ovu objavu na Facebooku prenijeli su američki mediji i priča je ubrzo postala viralna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:41