STRAŠNO SE VEZAO

FOTO: SLAVNI PINGVIN KOJI SE ZALJUBIO U KARTONSKI LIK U SVOJOJ NASTAMBI UMRO UZ SVOJU VOLJENU 'Nije ju napuštao ni kad se razbolio...'

 
 Twitter

Pingvin Grape, koji je ranije ove godine postao internetska senzacija nakon što se zaljubio u kartonski anime lik koji je u njegovoj nastambi u zoološkom vrtu Tobu Zoo u japanskom gradu Miyashiro postavljen kao reklama, umro je uz svoju 'voljenu'.

Naime, 21-godišnji Humboldtov pingvin strašno se vezao uz antropomorfni kartonski lik ženskog pingvina Hululu nakon što ga je napustila njegova dugogodišnja partnerica Midori. Stoga su čuvari u zoološkom vrtu odlučili ostaviti reklamu u nastambi, iako je trebala biti uklonjena još prije nekoliko mjeseci.

Pingvin Grape je postao toliko privržen svojoj kartonskoj družici da su svi primijetili kako širi krila i diže kljun uvis, onako kako to pingvini rade u ritualu udvaranja. Jednom prilikom, kad je kartonski lik nakratko uklonjen zbog tajfuna, Grape je bio vidno pod stresom, pa su mu Hululu uskoro vratili.

Čak i kad se razbolio, osoblje je dopustilo Grapeu da ostane uz Hululu sve dok nije preminuo, što su iz zoološkog potvrdili putem Twittera.

Grape je proteklih mjeseci na društvenim mrežama stekao popriličnu slavu, pa je njegova smrt izazvala brojne dirljive komentare njegovih obožavatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:50