POŠTENA NALAZNICA

JASNA PRONAŠLA KOVERTU S NOVCEM PA OSTALA ŠOKIRAN IZNOSOM Žena preko Facebooka tražila vlasnika: 'Skoro sam u nesvijest pala'

 
 Jasna Vrhovac / Facebook

Riječanka Jasna Vrhovac, inače humanitarka koja se trudi na sve moguće načine pomoći ljudima koji su se našli u teškim životnim situacijama i koja je jedna od pokretačica grupe #pomozimo - riječka građanska inicijativa, u četvrtak se našla u nesvakidašnjoj situaciji koju je objasnila na svom profilu na Facebooku.

- U Osječkoj ulici našla sam kuvertu, a u njoj određenu sumu novaca (skoro sam u nesvijest pala). Nešto je u kunama, a nešto u eurima. U kuverti je papir s nekim izračunom, ručno ispisan, bez ikakvih generalija. Vlasnik će znati što piše na kuverti, što na papiru i kolika je suma. Ukoliko se do sutra ne javi, kuvertu ću predati u policijsku postaju, pa je može tamo preuzeti - napisala je Vrhovac.

Status je u rekordnom roku dobio više od 700 reakcija i više od 1.200 dijeljenja što je u konačnici rezultiralo ostvarenjem cilja. Vlasnik novca je pronađen i, kako je naknadno napisala u statusu, novac je vraćen vlasniku.

Većina ljudi je u komentarima hvalilo njezino poštenje, ali i izrazilo zabrinutost ako novac dođe do policije.

Jasna već dulje vrijeme pomaže ljudima koji teško dolaze do osnovnih sredstava za život, a među njima su i akcije prikupljanja potrepština za radnike Brodogradilišta 3. maj i njihove obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:26