KAD PRASE ŽIVI KAO KRALJ

KAO BEBA JE SPAŠEN IZ POPLAVLJENE GUNJE, A OVAKO UŽIVA DANAS Mašo je lud za bundevama, zna biti inatljiv, a najbolja prijateljica mu je koza Rozika

 PRIVATNI ALBUM

Kad su prije dvije godine Slavoniju zadesile katastrofalne poplave, volonteri iz Skloništa za napuštene pse Udruge Pobjede iz Osijeka spasili su 600 pasa, dvije kokoši, ali i jednog praščića iz Gunje i okolice.

'Mašo je prva dva dana zapravo bio Maša jer je veterinar krivo procijenio spol', prisjetili su se ljubitelji životinja koji su mu pružili utočište. Smjestili su ga u osječki azil, u kojem je u to vrijeme živio i Arči, njihov dragi i obožavani prasac, također spašen s obližnje farme.

PRIVATNI ALBUM

' S obzirom da smo već imali iskustva sa svinjama, poznavali smo njihov genijalan temperament, koji je inače vrlo sličan psećem, a kao udruga promičemo prava svih životinja, odnosno veganstvo, poželjeli smo spasiti barem jedan svinjski život. I uspjeli smo u tome', ponosni su volonteri.

Praščić se u skloništu odmah sprijateljio s kujicom Miljenkom, koja mu je bila poput zamjenske majke. Njihova fotografija, na kojoj zajedno spavaju, postala je viralni hit, a mnogi su njihovo prijateljstvo doživjeli kao snažnu poruku ljubavi i optimizma u tad najtežim trenucima za Slavoniju, ali i ostatak Hrvatske.

PRIVATNI ALBUM

Volonteri su nedavno posjetili svog bivšeg stanovnika u njegovu zauvijek domu u Zagorju, a ono čemu su svjedočili nalik je najljepšoj bajci.

Mašo je danas jedan od najsretnijih predstavnika svoje vrste u Hrvatskoj. Živi na velikom imanju sa psima, mačkama, ovčicama i svojom najboljom prijateljicom, kozom Rozikom.

PRIVATNI ALBUM
PRIVATNI ALBUM

'Rozika je toliko vezana uz Mašu da je prošle zime, za vrijeme njegove kratke bolesti, čak prestala jesti, iako joj je hrana najdraži sport na svijetu. Toliko je suosjećala s njim. Ništa joj nije moglo popraviti raspoloženje dok on nije ozdravio. Štošta bi ljudi mogli naučiti od njih', kažu iz Skloništa za napuštene pse u Osijeku.

PRIVATNI ALBUM

Dodaju kako Mašo obožava trčati uz ogradu, baš poput psa.

'I sigurno je bolji čuvar jer se uz zaštitara od čak 250 kilograma nitko ne bi ni usudio ući na imanje bez poziva. Mašo voli svašta jesti, ali najdraže su mu bundeve. Vrlo je temperamentan i inatljiv, pogotovo kad si nešto zacrta u glavi, a teško je svađati se s njim. Primjerice, neki dan je sam otvorio kapiju i pustio kozu Roziku, ovčice Janju i Pickles te ovna Odina na komšijinu livadu. Ali kad ih je udomiteljica pozvala, svi su se bez pogovora vratili kući, svi osim Maše, njemu je bila potrebna jedna sočna bundeva za uspješan nagovor', rekli su nam volonteri.

PRIVATNI ALBUM
PRIVATNI ALBUM

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:25