VIRALAN VIDEO

SNIMKA REAKCIJE DJECE MIGRANATA IZ ERITREJE NA SNIJEG DIRNULA SVIJET Proživjeli pet godina izbjegličkog kampa, a onda su po prvi put ugledali snijeg

 
 Rebecca Davies / TWITTER

Rano djetinjstvo je doba u kojemu bi se svi trebali osjećati sigurnima. Imati dovoljno ljubavi i pažnje, krov nad glavom i prisutstvo obitelji, zagrljaje za pohvalu, objašnjenja kad nešto ne ide kako treba. U idealnim uvjetima sva bi djeca svijeta imala nekoga tko će im se svaki dan nasmiješiti i ne bi bila prisiljena iseliti iz svoga doma, iz svoje države.

Ne bi ih neprijateljski gledali na granici i ne bi se osjećali nimalo nedobrodošlima. No danas se nismo ni približili sličnim uvjetima, ako ništa dalje smo od njih nego ikada.

Priča o dvoje djece koji su s obitelji otišli iz Eritreje, "putem" proveli pet godina u kampu za izbjeglice u Sudanu, da bi konačno stigli u Kanadu kod obitelji koja im je odlučila pružiti privremeni dom izaziva suze na oči samo kao takva, piše Slobodna Dalmacija.

A potom je njihova udomiteljica zabilježila trenutak kada su prvi put u životu ugledali snijeg i ljudi su se stali topiti kao pahulje.

Rebecca Davies podijelila je video na Twitteru i nije trebalo dugo da on postane viralan; priču o malim migrantima koji skakuću u vrtu u tri broja prevelikim jaknama prenijeli su brojni svjetski portali, između ostalih i Quartz.

Snimka bez dodataka, efekata, uljepšavanja - djeca koja nisu znala da snijeg postoji skaču od sreće zaštićeni u udomiteljskom domu nakon pet godina muke u svakakvim uvjetima.

Ne znaju ni jesu li im jakne "markirane" ili ne, hoće li ih roditelji odvesti na skijalište ili vikendicu na snijegu. Padaju pahulje, a oni su van sebe od oduševljenja. Možete ih samo gledati i smijati se zajedno s njima ili pak od dragosti zasuziti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:59