CIJELI DAN SVAKI DAN

SUPER MAME POSTALE VIRALNE SENZACIJE Trudna je mjesecima, nema joj tko čuvati dijete, ali to je ne spriječava da obavlja svoj posao!

Megan Meier / FACEBOOK

Posao majke nikada ne prestaje, a fotografije dvije predane i požrtvovne majke objavljene na internetu to savršeno ilustriraju.

Mediji su prvo izvijestili o Megan Meier, doktorici iz Oklahoma Cityja koja je fotografirana kako pruža liječničku pomoć igraču američkog nogometa koji nastupa za momčad njezine srednje škole Putnam City North. Meier je naime svoj posao te večeri obavljala u 35. tjednu trudnoće s 3-godišnjom kćeri u nosiljki na leđima.

'Objavila sam fotografiju sebe tijekom utakmicu u Facebook grupu doktorica majki jer sam mislila da će uživati u njoj jer se radi o vizualnom prikazu svega onoga što proživljavamo svaki dan. Oduševila me količina pozitivnih poruka koje sam dobila. Stvarno vjerujem da je moguće imati sve i da je moguće ostvariti ravnotežu između karijere i obitelji', napisala je Meier na Facebooku. Fotografija od trenutka objave podijeljena 1,787 puta te je prikupila 7,900 reakcija.

Da majke multitasking pretvaraju u umjetnost evidentno je i iz fotografije Melissa Wardlow, fotografkinje koju je The Dallas Morning News uslikao tijekom fotografiranja utakmice američkog nogometa između Mansfield Lake Ridgea i Mesquite Poteeta. Wardlow je naime te večeri fotografirala s dvoje djece u nosiljkama na leđima i na prsima. U jednoj ruci je držala fotoaparat, a u drugoj bočicu s hranom za djecu.

Warlow inače ima tvrtku koja se bavi fotografiranjem u Grand Prairieju u Teksasu, a utakmice fotografira već 12 godina. Quartz piše da je drugo dijete obitelji Wardlow rođeno na putu kući s jedne utakmice koju je fotografirala u Houstonu.

Obje fotografije, premda su poslužile kao inspiracija majkama diljem, ilustriraju kako je obiteljima teško u slučaju da nemaju adekvatnu infrastrukturu u mjestima gdje žive. Meier je fotografirana s djetetom na leđima zato što nije mogla naći vrtić za kći, a Wardlow je rekla da u njezinom gradu nema vrtića uopće. 'Moj trogodišnjak već zna što ga čeka kada mama mora ići raditi', rekla je Wardlow.

ELIPSO

Izdvajamo