ZAŠTITA ZA ŠAPE

ŠVICARSKI POLICIJSKI PSI PATROLIRAT ĆE U CIPELICAMA Izdan je i sličan naputak vlasnicima pasa: 'Ako su psići jako maleni, morate ih nositi'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 31.07.2018. u 16:54

Švicarska policija

 

Policijski psi u Zuerichu patroliraju s cipelicama kako bi im se zaštitile šape od gorućeg asfalta, priopćila je u utorak gradska policija i pozvala ostale vlasnike pasa da učine isto.

Kako će temperature u Zuerichu ovaj tjedan i dalje prelaziti 30 stupnjeva Celzija, psi i policajci će tijekom patrola upozoravati i ostale vlasnike pasa da svojim četveronožnim ljubimcima obuku cipele jer se asfalt ugrije na najmanje 50 stupnjeva Celzija te je velika opasnost od opeklina.

Veći psi bi svakako trebali nositi cipele, a jako maleni, za koje se ne proizvode cipelice, moraju se nositi, upozorava policija.

Policija je na društvenim mrežama dala naputak ljudima kako ocijeniti je li asfalt preužaren.

 

"Stavite svoju ruku na asfalt i ako vam je nakon pet sekundi jako vruće, onda je prevruće i za pseće šape", napisala je policija.

Policijski psi u Zuerichu su navikli na cipele. Osim po vrućini, nose ih i po ledenom vremenu ili da se na ulicama ponekad zaštite od razbijenog stakla. Također, kada se ide u potragu, psi često znaju grepsti sjedala u automobilima, a cipelice to sprečavaju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo