SVAKI DAN JE SVE JAČA

VIDEO: ČUDO OD 620 GRAMA Liječnici su rekli da neće preživjeti, no ona je imala ogromnu volju za životom: 'Nisam mislila da će ostati s nama'

 Screenshot

Francesca Bradley-Curran rođena je u travnju prošle godine sa samo 620 grama, a liječnici su joj davali male šanse za preživljavanje.

No devet mjeseci kasnije ona je postala sinonim za čudo i pravi mali borac za život. Kada se rodila, Francesca je imala stopala veličine novčića, a u prvih nekoliko mjeseci života, preboljela je meningitis, sepsu i kolaps pluća.

Iz bolnice je stigla 17 tjedana nakon što se rodila.

- Predivno je biti s njom kod kuće. Nisam mislila da će biti ovdje. Strašno mi je i pomisliti da ne bi bila s nama da se rodila samo dva dana ranije - govori Francescina majka Victoria.

Prisjetila se kako je njezina djevojčica izgledala kad se rodila.

- Još je izgledala kao fetus. Koža joj je bila prozirna, nije imala trepavice i obrve. Krv joj je bila puna infekcija. Bila je tako malena - priča Victoria.

Francesca je rođena nakon što je njezina majka ušla u 24. tjedan trudnoće.

Gospođi Bradley rečeno je da zbog problema s jajnicima neće uopće moći imati djece, no ona i njezin partner Paul Curan šokirali su se kada su saznali da je Victoria trudna. Kada je nakon 24. tjedna osjetila bolove u trbuhu, odmah je zaprimljena u bolnicu. Drugo jutro liječnici su joj rekli da je u trudovima, a ubrzo je rodila prirodnim putem. Za Francescin život borio se tim od 15 liječnika i sestara kojima su roditelji an tome neizmjerno zahvalni.

- Svaki dan je sve jača - govori Francescina majka koja si je kćerino ime i tetovirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:21