PONOS SLAVONIJE

VIDEO, FOTO: POLICAJAC SPASIO ŽIVOT PSIĆU Iz jarka izvukao nepokretno štene i čuvao ga sve dok nije pronašao prijevoz do veterinara

 Privatni album

Za savjesnog policajca nijedan dan na poslu nije običan, a prošli tjedan to je svojim nesebičnim i herojskim djelom dokazao i Robert Štajner, 48-godišnji djelatnik II. policijske postaje Policijske uprave osječko-baranjske.

Naime, u noći na srijedu Robert je, kao ispomoć kolegama zaduženima za praćenje imigranata, bio na terenu kad je svjedočio nesreći nasred mosta na izlazu iz mjesta Apševci, na cesti u smjeru Lipovca.

- Bilo je nešto prije pola pet ujutro, padala je kiša, mrak i magla svugdje oko nas, kad je vozačica naletjela na štene, koje je s još dva psa lutalo tim područjem. Jednostavno ga nije mogla izbjeći. Jadničak je poslije udarca, valjda od šoka, još neko vrijeme trčao mostom, a onda je pao u grmlje u jarak ispod njega. Ležao je samo na metar od rijeke Bosut. Mislio sam da je mrtav, ali nešto me ipak vuklo, morao sam provjeriti... Kad sam ga osvijetlio lampom, počeo je zavijati, cviliti... Nije mogao stati na noge. Padao je u vodu pa sam se spustio do njega i izvukao ga na sigurno - govori nam policajac Štajner.

Privatni album
Ranjeni Alf na mostu na izlazu iz mjesta Apševci

Privatni album
Ranjeni Alf kraj mosta na izlazu iz mjesta Apševci

Štene je, kaže, prvo polegnuo na travu, ali kako je bila mokra, maleni je toliko drhtao od hladnoće i bolova pa ga je Robert poslije, kad se pojavilo sunce, premjestio na ugrijani rizol mosta.

- Tresao se kao šiba. Čim bih se malo udaljio od njega, podignuo bi glavu i tužno gledao za mnom te cvilio. Čak mi je stavljao njušku na čizmu, samo da ostanem kraj njega - rekao nam je Robert, koji je, iako na poslu, odmah alarmirao prijatelje i poznanike da mu pomognu odvesti psića najbližem veterinaru. U međuvremenu, dok volonterka iz Osijeka nije poslala pet taksi po ranjeno štene, policajac Štajner svjetlima je signalizirao vozačima da pripaze na brzinu jer je pas svo to vrijeme ležao na rizolu.

Privatni album
Alf na putu do veterinara u Osijeku

Privatni album
Alf u veterinarskoj ambulanti u Osijeku

Privatni album
Alf u veterinarskoj ambulanti u Osijeku

Čim je stigao u ambulantu Dr. Doolitle u Osijeku, mališan je dobio ime Alf. Veterinar Tomislav Deže procijenio je da je star oko šest mjeseci, a u nesreći je slomio zdjelicu i zadnju šapu. Operiran je i već polako hoda, a njegov spasitelj, policajac Robert, ostao je u kontaktu s volonterkom, koja se trenutačno brine za njega.

- Sad je najbitnije da se pokriju veterinarski troškovi i da se Alf potpuno oporavi te nađe obitelj koja će ga zauvijek voljeti. Čuo sam da je na sigurno sklonjena i kujica koja je lutala s njim, ali treći pas, koji ima ranu na bedru, i dalje se traži - kaže policajac Robert, i sam vlasnik dva psa te veliki ljubitelj životinja.

Privatni album

Privatni album

Privatni album

Njegovim herojskim djelom, koje može poslužiti kao primjer svima, ponose se i kolege iz II. policijske postaje u Osijeku.

Svi koji žele pomoći Alfu, koji skuplja 1700 kuna za troškove operacije i liječenje, ili ga žele udomiti, mogu se javiti u inbox Facebook stranice Malina on wheels.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:16