ZAPANJIO SVIJET

VIDEO: POLICAJCA PROGLASILI HEROJEM Napadača koji je na njega nasrnuo nožem snažno zagrlio i nagovorio ga da preda oružje

 Screenshot / Facebook

Obzirom da su društvene mreže i servisi preplavljeni snimkama policijske brutalnosti, ovaj video stigao je kao pravo osvježenje pa ni ne čudi da ga je na Facebooku pogledalo više od 50 milijuna ljudi.

Snimka nadzorne kamere prikazuje kako se potencijalno opasna situacija s malo smirenosti i dobre volje može vrlo lako izbjeći.

Muškarac naoružan nožem upao je u policijsku stanicu u Bangkoku na Tajlandu, a onda je umjesto na snažnu ruku pravde naletio na nježan zagrljaj.

45-godišnji napadač ušetao je s nožem u policijsku stanicu u subotu navečer i počeo prijetiti nožem. Policajac Anirut Malee, znatno krupniji od napadača, sjeo je nasuprot njemu, potpuno smireno i pomirljivo, što je odavao i govor tijela. Umjesto da izvuče pištolj policajac je u vrlo kratkom roku nagovorio napadača da mu preda nož, piše Daily Mail.

Nakon toga, Anirut ustaje s raširenim rukama, baca nož na pod, a napadač se povlači do zida u strahu. No, policajac u tom trenu dolazi do njega i grli ga. Njihov zagrljaj traje nekoliko trenutaka dok nisu prišli i ostali policajci.

- Nekad je bio glazbenik, a onda je radio kao čuvar neko vrijeme, no nije dobio plaću za taj posao. Osim toga, netko mu je ukrao gitaru i jednostavno su mu popustili živci. Čuo sam što govori, došlo mi je žao i rekao sam mu da ja imam jednu gitaru koju mu mogu pokloniti. Predložio sam mu da odemo zajedno na ručak - ispričao je Anirut za Thai Visa News.

Neimenovani napadač prebačen je u bolnicu na mentalnu procjenu, no protiv njega nije podignuta tužba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:07