U OPASNOM MEKSIKU

Američki agenti u blindiranom vozilu odveli na liječenje siromašnog dječaka (7) s ogromnim tumorom na vratu

 AP Photo/Russell Contreras

Američki savezni agenti odveli su devetogodišnjeg dječaka Josea s masivnim tumorom koji raste na njegovom vratu i njegovu obitelj u blindiranom vozilu na liječenje u Novi Meksiko.

Naime, dječak s obitelji živi u Juarezu, gradu s velikom stopom smrtnosti i kriminala koji siju tamošnje bande, a pomoć dječaku su pozvali članovi baptističke crkve New Mexico kad su ga jednom vidjeli u blizini sirotišta.

Dječakovi roditelji kažu kako je tumor na njegovom vratu toliko narastao da smeta njegovom vidu, a mogao bi se proširiti i na srce.

Nisu imali novaca za liječenje, pa su tražili tretman u Juarezu i El Pasu, no nisu dobili nikakvu pomoć u liječenju bolesti koja je Josea pogodila nakon rođenja.

Pastor u crkvi, Si Budagher, rekao je

- Jednom nam je prišao nudeći da nosi namirnice. Bog ga je poslao ravno nama - rekao je Si Budagher, pastor crkve čiji su članovi pozvali pomoć.

Nasilje među narko kartelima dosad je oduzelo tisuće života.

Denise Gutierrez, asistentica za žrtve nasilja iz Ureda za nacionalnu sigurnost rekla je kako je morala pomoći Joseu čim je vidjela njegove fotografije.

- Nisam mogla vjerovati da mu se ne može pomoći - rekla je te dodala kako su dječak i njegovi roditelji dobili 45-dnevnu humanitarnu vizu za Novi Meksiko, a američke savezne agencije rade na tome da ih prebace u SAD.

Crkva je odmah osnovala fond za prikupljanje donacija kojim pomaže obitelji pri boravku van svog doma.

Još nije jasno kakav će tretman biti potreban dječaku i da li će se morati vraćati na preglede.

Jose još nije siguran što će prvo učiniti kada mu odstrane tumor.

- Igrat ću nogomet, ili voziti bicikl - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:49