DOBROČINITELJI NA SUDU

BESKUĆNIK TUŽIO DJEVOJKU KOJA JE ZA NJEGA PRIKUPLJALA NOVAC JER MU NIJE DALA CIJELI IZNOS Priča o nesebičnosti dobila neočekivan sudski epilog

 GoFundMe

U prosincu prošle godine svijet je obišla priča o nesebičnom potezu jednog beskućnika iz Philadelphije koji je djevojci u nevolji dao posljednjih 20 dolara kako bi kupila gorivo i što prije se sklonila s opasnog dijela ceste.

Katie McClure kasnije je, kako bi pokazala zahvalnost, pokrenula crowdfunding kampanju kojom je prikupila novac za svojeg dobročinitelja Johnnyja Bobbitta. Međutim, priča se razvila u posve drugom smjeru.

Naime, Bobbitt je optužio Katie i njezinog dečka da su dobar dio prikupljanog novca namijenjenog njemu, zadržali za sebe. Tužio ih je, a sud je donio presudu da par mora beskućniku dati sve što je preostalo od prikupljenog iznosa od gotovo 400.000 dolara, piše NBC News.

Sudac je Katie McClure i njezinom dečku Marku D'Amicu naložio da Bobbittu predaju sav novac prikupljen preko GoFundMe platforme te da pokažu podatke o svakom prikupljenom dolaru.

Na Kateinu priču o nesebičnom beskućniku, reagiralo je oko 14.000 donatora te je prikupljeno oko 403.000 dolara.

No D'Amico je rekao kako su odlučili ipak ne dati Bobbittu sav novac jer su ustanovili da ovaj ima problem s drogom. Sami su mu u međuvremenu kupili kamper u kojem bi mogao živjeti i smjestili ga na zemljište u vlasništvu obitelji McClure. No Bobbitt je u lipnju izbačen s tog posjeda i ponovno se našao na cesti.

Katein dečko medijima je rekao da je od ukupnog iznosa ostalo još oko 105.000 dolara. Odbacio je tvrdnje da je potrošio priličnu količinu novca na posjete kockarnicama. Kazao je da je doista u kockarnici uložio nešto od prikupljenog novca, no ono što je posudio, vratio je od dobivenog iznosa.

Rekao je i da su on i Katie dali Bobbittu 25.000 dolara od kampanje, a ovaj ih je potrošio za samo dva tjedna.

Jacqueline Promislo, Bobbittova odjetnica, izrazila je sumnju da će novac biti potrošen do trenutka dok presuda postane pravomoćna.

Na pitanje hoće li Bobbitt posegnuti za privatnom imovinom Katie i D'Angela kako bi se naplatio, odvjetnica je rekla da će poduzeti sve raspoložive mjere kako bi njen klijent dobio ukupan iznos prikupljen za njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:42