ZASTUPNICA U EURO PARLAMENTU

DUBRAVKA ŠUICA IZAZVALA BURNE REAKCIJE Narugala se ženi na plaži, nakon kritika je sve obrisala: 'Na predivan motiv ste tako reagirali...'

 
Dubravka Šuica
 CROPIX, Goran Mehkek

Zastupnica u Europskom parlamentu i bivša gradonačelnica Dubrovnika, Dubravka Šuica, danas je na društvenim mrežama izazvala burnu raspravu. Naime, na svojem je profilu na Facebooku objavila fotografiju žene koja se u moru kupa u burkiniju, uz komentar 'Nije ronioc... #burkini #bikini #newfashion.

screenshot Facebook Dubravka Šuica

Iako su neki ostavili ružne komentare na ženu u bikiniju, poput 'triba to namlatit' ili 'nindža kornjača', ispod objave na Šuicinom Facebooku mnogi su komentirali da je objava te fotografije uz takav opis neprimjerena za jednu europarlamentarku. Razvila se rasprava pa su Šuici neki u komentarima poručili da ne vide ništa sporno u tome da žena u burkiniju poštuje svoju vjeru, a Šuici su poručili da 'onaj tko ne poštuje tuđe, ne može ni svoje'. Neki su ju upitali što je uopće htjela postići takvom objavom i poručili joj da je upitna njezina involviranost u EU, no ona je samo odgovorila da 'pozadinskih motiva' za ovu objavu nema.

'Prekrasan motiv i fotka, to je sve. Nema nikakvih pozadinskih motiva. I još k tome moja divna ljubičasta boja', napisala je Šuica na kritike.

'Ovo je neprimjereno, dapače razočaravajuće… a izvlačenje 'ljepota fotke' i 'divne boje' je glupo', jedan je od odgovora koje je dobila.

Nakon svega je fotografije žene u burkiniju ipak obrisala uz objašnjenje da je sve pogrešno shvaćeno, te je još jednom ponovila da se radi tek o 'prekrasnom motivu'.

'Baš mi je žao što ste na jedan predivan #burkini motiv i fotke tako reagirali, uznemirili se i pokazali zapravo nesigurnost i vlastitu netoleranciju. Budući da su neki poželjeli brisanje, to sam i učinila #delete. Nadam se da će zagristi jos poneka #ukjata pa ce biti motiva i slika....', napisala je Šuica na svom Facebook profilu.

Nakon objave o obrisanoj fotografiji, neki su ju podržali napisavši da je i bolje da je sve obrisala, s obzirom na komentare i kritike. Neki su pak napisali da treba stati iza onoga što je napisala uz opasku #nemabrisanja, dok su joj neki poručili da ju podržavaju u prvoj objavi uz komentar da ona kao europarlamentarka i treba 'ukazivati na takvo ponižavanje žena'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:57