SLUČAJNO OTKRIVENA MOĆ

FOTO: NEVJEROJATNA ISPOVIJEST ČOVJEKA-MAGNETA IZ BIHAĆA 'Stvari su se prije par dana samo počele lijepiti za mene, ne znam zašto, i meni je šok'

 Dado Ruvić / REUTERS

Vijest o Nerminu Halilagiću, ‘čovjeku-magnetu’ iz Bihaća, prešla je granice Bosne i Hercegovine. On je, naime, ove godine otkrio da ima neobičnu, i zasad neobjašnjivu, sposobnost pričvršćivanja predmeta na svoje tijelo pomoću posebne energije koja, smatra, zrači iz njegovog tijela.

Žlice, vilice, noževi, tanjuri, daljinski upravljači, mobiteli - sve se to zalijepi za Nermina i ne mrda, a on kaže da mu nikakve posebne pripreme ne trebaju. I još uvijek ne zna zašto se to događa.

38-godišnjak je svoju sposobnost otkrio slučajno dok je neki dan večerao sa sinom. ‘Prije tri noći, oko 20 sati, večerao sam sa sinom nakon čega je trebalo oprati suđe. Tada se to desilo - vilica, koja se nalazila na tanjuru, sama od sebe se zalijepila za mene i to mi je bio šok’, rekao je Nermin za N1.

Tako je sa sinom počeo eksperimentirati i isprobavati što će se sve zalijepiti za njega. Iznenadio se kad je vidio da se ne lijepi samo metal, već i plastika.

Halilagić je svoju novootkrivenu moć podijelio s jednim liječnikom koji mu je preporučio daljnje pretrage i upozorio ga da ne ulazi u magnetni bubanj. Ne smatra da je bolestan, no misli da bi se fenomen mogao istražiti.

N1 je kontaktirao šefa Odjela za radiološku dijagnostiku u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu, prim. dr. Zanfira Klimentu, koji im je rekao: ‘Bioelektricitet može biti, a to se dogodi kad nosite sintetičku odjeću i s te strane se površina kože može nabiti elektricitetom, ali magnetom ne. Ne može biološko tijelo privlačiti metale, odnosno ne može se namagnetizirati biološko tijelo’, objasnio je prim. dr. Klimenta i dodao: ‘Ja nisam nikad čuo za to iako sam gledao na televiziji da ima pojedinih ljudi kojima se lijepe stvari i mislim da je to više pitanje za fizičara.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:50