VRUĆINE U AUSTRALIJI

FOTO: 'NEVJEROJATNO, OVAKO NEŠTO NIKAD NISAM VIDJELA' Stotine šišmiša sprženih mozgova padaju s neba!

 
 Facebook

Dok se Sjeverna Amerika, ali i dobar dio Europe, bore sa strašnim hladnoćama, u Australiji imaju potpuno drugačiji problem. Naime, tamo je ljeto u punom jeku, a temperature u nekim dijelovima zemlje idu do 50 stupnjeva Celzijusa.

Nezapamćeni toplinski udar napunio je bolnice i ambulante, ali uzrokovao je i poteškoće u prometu. Primjerice, na jednoj autocesti na sjevernoistočnoj obali cesta se - rastopila.

Vruće vrijeme nije donijelo probleme samo ljudima, već i životinjama. Razni aktivisti već danima hodaju pustopoljinama i traže koale kako bi ih rashladili, oposumima se šape prže na krovovima kuća, a jadne ptice ni same ne znaju gdje će sletjeti...

Najbizarniji slučaj ipak se dogodio u Campbelltownu gdje su lokalci pronašli 204 spržena šišmiša! Jadne leteće lisice doslovce su spržene padale s neba.

- Što se dogodilo? Ne znam kako to objasniti... Jednostavno su se skuhali - rekla je Kate Ryan, stručnjakinja koja se brine za koloniju šišmiša u Campbelltownu.

- Najveći problem im je u mozgu koji se doslovce sprži. Cijela situacija je nevjerojatna, nikad nisam ništa slično vidjela. Vidjela sam mnogo mrtvih šišmiša na tlu i drugi su bili blizu tla i umirali. Nikad nisam vidjela ništa poput toga.

Brojni volonteri uspjeli su rashladiti šišmiše do kojih su mogli doći i tako im spasiti živote...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:33