NIZOZEMSKI MARATONAC

FOTO: PLIVAČ ŠOKIRAO FOTOGRAFIJOM NAKON 55 SATI PROVEDENIH U VODI Otplivao je 163 kilometra i klonuo, no ljude su bez riječi ostavila njegova stopala

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 24.08.2018. u 00:00

 • Screenshot / Instagram

   

  Nizozemski plivač maratonac Maarten van der Weijden pobijedio je leukemiju. Nakon toga je osvojio olimpijsko zlato u Pekingu. No, ni njegova divljenja vrijedna snaga i izdržljivost nisu bile dovoljne za posljednji izazov.

  Slabost i mučnina natjerale su Maartena da odustane od ambiciozne ideje plivanja 200 kilometara na sjeveru Nizozemske, u humanitarne svrhe. Preplivao je 163 kilometra u 55 sati dok je tisuće ljudi navijalo za njega uz dugačku dionicu kanala.

  Ideja mu je bila plivati duž kanale i rijeke koje povezuju 11 gradova na sjeveru Nizozemske, gdje se zimi održavaju utrke u brzom klizanju. Na Instagramu je objavio rutu kojom je trebao plivati.

   

  Međutim, morao je prekinuti pothvat jer je patio od ozbiljnog manjka soli, a zbog mučnine nijedan lijek nije mogao zadržati u sebi. Čim je stao na obalu, hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu na pregled, piše ESPN. Njegov trener Marcel van der Togt rekao je da je Maarten zaspao u vodi i da mu je pozlilo prije nego su ga iznijeli.

  No, ljude je najviše šokirala Maartenova kasnija objava na Instagramu.

   

  Krupni kadar njegovih stopala jasno pokazuje kako izgleda tijelo nakon toliko vremena provedenih u vodi. Teško je zamisliti da bi to itko poželio.

   

  Izdvajamo