BEZGREŠNO ZAČEĆE

FOTO Reklama koja vrijeđa kršćane: Trudna redovnica koja uživa u sladoledu

Reklama za sladoled izbačena je iz dva časopisa jer je vrijeđala kršćane, istoj kompaniji već je zabranjena reklama na kojoj se redovnica i svećenik nalaze u 'škakljivoj' situaciji
 Stian Alexander

Reklama u kojoj redovnica u visokom stupnju trudnoće jede sladoled zabranjena je jer ismijava vjerovanja Katoličke crkve, pišu mediji.

Reklama za sladoled branda Antonio Federici, koja se ranije ove godine pojavila u časopisima The Lady i Grazia, prikazuje ženu u redovničkoj opravi koja stoji u crkvi, te u ruci drži žlicu i jede sladoled uz rečenicu "Bezgreešno začeće" te "Sladoled je naša religija".

Desetak čitatelja spomenutih časopisa prigovorilo je da reklama vrijeđa kršćane.

Antonio Federici, braneći reklamnu ideju, kaže da je time tvrtka prezentirala proces proizvodnje sladoleda, a da je korištenje religijskog termina proizašlo iz njihove ljubavi prema proizvodu.

Iz magazina Grazia tvrde da je oglas "umjeren i zabavan", te da nije bilo nikakve namjere uvrijediti svoje čitatelje.

Reklama je izbačena i više se ne smije pojavljivati u sadašnjem obliku.

Također, Advertising Standards Authority (ASA), koji je dosudio zabranu, u srpnju prošle godine zabranio je reklamu koja je prikazivala redovnicu i svećenika u trenutku tik prije poljupca, oglas iste kompanije - Antonio Federici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:33