UZELI VELIKI NOVAC

FOTOGRAFI ZA VJENČANJA PREVARILI STOTINE MLADENACA, POLICIJA POKRENULA ISTRAGU 'Na slikama našeg prvog plesa vidi se jedino suprugova stražnjica'

 
 Profimedia, Wavebreak

Stotine nezadovoljnih tek vjenčanih parova tvri da ih je prevario fotograf za vjenčanja koji se ili uopće ne bi pojavio na svadbi ili bi uslikao posve mutne fotografije, piše Daily Mail.

Darren i Adele McDonagh koji vode tvrtku Treasured Moments Photography, u centru su istrage nakon što se više od 200 parova požalilo na njihove usluge.

McDonaghovi su u džep spremili više od 100.000 funti premda su na vjenčanja kasnili, uslikali loše fotografije ili fotografije uopće nikada ne bi predali mladencima.

Mnogi parovi kažu da su se morali osloniti na fotografije koje su napravili njihovi gosti kako bi uopće imali nekavu uspomenu na vjenčanje.

Policija istražuje tvrdnje brojnih mladenaca koje su prevarantskii fotografi namamili obećanjima o snimanju dronovima, foto-kabinama i snimanjima vjenčanja iz minute u minutu.

Chantelle i David Maconochie iz Durhama angažirali su Treasured Moments za 15. lipnja 2018. Par se vjenčao u crkvi St Mary's i St Cuthbert's, a prijem je bio održan u hotelu Beamish Park.

Chantelle (39) i Darren (36) su McDonaghsovima platili 500 funti.

No, kako tvrde Maconochievi, na svadbi se pojavila samo Adele i kazala da je u depresiji jer je izgubila dijete.

Drugi prevareni parovi su kazali da su McDonaghsovi za kašnjenje, loše ili neisporučene fotografije krivili pretrage u bolnicama, nesreće, tragedije u obitellji i vandalizam.

'Kad se Adele pojavila, bila je vrlo uzrujana i rekla mi je da je godišnjica smrti njezinog djeteta zbog čega je potištena', rekla je Chantelle.

'Tražila je da DJ odsvira prvi ples malo ranije kako bi ona mogla ranije otići kući te me još pitala u kojim bi se pozama željela slikati. Čitavo je vrijeme plakala, propustila je uslikati naš prvi poljubac i potpuno mi je upropastila odlazak do oltara', rekla je Chantelle.

'Jedino što je snimila tijekom našeg prvog plesa je bila Darenova stražnjica, a kad smo napokon dobili fotografije, nakon više mjeseci čekanja, mnoge su bile mutne i potpuno neiskoristive za vjenčani album.'

Par još tvrdi da su se morali odvesti sve do Leedsa kako bi pokupili USB stick s fotografijama.

S druge strane, McDonaghsovi tvrde da su bankrotirali, no o tome ne postoje službeni sudski zapisi koji bi priču potvrdili. Odbili su komentirati tvrdnje prevarenih mladenaca.

Nekim su parovima vratili novac ili napokon isporučili slike, no mnogo je više onih koji nisu dobili ništa već su se morali obratiti svojim prijateljima i zamoliti ih da im daju svoje privatne fotografije kako bi imali bar neku uspomenu na vjenčanje.

'Platili smo im 350 dolara, no nikada nismo dobili fotografije. Također, nisu niti ukrasili prostorije kao što su obećali', požalila se na Facebooku još jedna prevarena mladenka, Ella Stevenson.

'Unajmili smo ih radi dobrih ocjena koje su dobili na internetu. Nismo znali da su obrisali sve negativne komentare. Tek smo naknadno doznali da su kasnili na neka vjenčanja. No kad smo išli provjeriti njihovu Facebook stranicu, ustanovili smo da je obrisana. Nisu odgovarali ni na emailove, ni na poruke', kazala je prevarena Tracey Louise.

'Kasnije su objavili da su bankrotirali jer im je jedan osoba ostavila loš osvrt pa su drugi otkazali uslugu radi čega su ostali bez prebijene pare.'

U međuvremenu se javilo još stotine prevarenih parova.

'Doznali smo da su prevaranti vodili više tvrtki za fotografiranje vjenčanja, a svim prevarenim parovima prodavali su istu priču o nesrećama, tragedijama i sličnom. Doznali smo i da Adele uopće nije kvalificirana fotografkinja', kazala je Marie-france Lorre Smith.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:32