NEOBIČAN PRIZOR

FOTOGRAFIJE TRUMPA ZA VRIJEME BLOKADE RADA VLADE ZAPALILE MREŽE 'Ako je neuredan stol znak neurednog uma, čega je onda znak prazan stol?'

 
 BIJELA KUĆA

Unatoč tome što je američka savezna vlada prestala raditi u ponoć s petka 19. siječnja na subotu 20. siječnja, predsjednik Donald Trump i Bijela kuća istog su dana objavili tri fotografije na kojima se može vidjeti kako on radi dok traje prekid rada koji su, prema Bijeloj kući, uzrokovali Demokrati.

Na jednoj od fotografija može se vidjeti kako Trump u kaputu i bijeloj šilterici sa sloganom "Make America Great Again" prolazi pored Kolonade Zapadnog krila, dok se na drugoj može vidjeti kako Trump s rukama u džepovima u istom tom kaputu prisustvuje sastanku s višim osobljem Bijele kuće.

BIJELA KUĆA

BIJELA KUĆA

Međutim, treća je fotografija ona koja je mnogima zapela za oko.

Naime, na toj se fotografiji vidi da Trump na svom radnom stolu u Ovalnom uredu ima samo telefon, crni marker, smeđu kutiju te podmetač.

BIJELA KUĆA

Korisnici na Twitteru odmah su istaknuli da fotografija praznog stola za kojim Trump sjedi i telefonira izgleda namješteno i neobično s obzirom na to da su prijašnji predsjednici na stolu u fotografijama uvijek imali barem nekoliko fascikala s dokumentima.

Povjesničarka, profesorica i spisateljica Honor Sachs na svom je Twitter profilu objavila fotografije Baracka Obame, Georgea W. Busha i Billa Clintona u sličnim situacijama i svi su na stolu imali papire.

Drugi su s pravom istaknuli da činjenica da na stolu nema papira ne znači da predsjednik Trump ne radi već da možda samo ne voli papir. To je pak dovelo do pitanja gdje mu je računalo. Nadalje, drugi su predsjednici na stolu iza uglavnom držali fotografije svoje obitelji i druge osobne stvari. Trump na tom stolu također ne drži ništa osim jednog kipa i većeg broja, pretpostavlja se, ordenja. Ne zna se samo čijeg.

Korisnik Julius Goat ponudio je fotografiju Trumpovog stola iz njegovog ureda u Trump Toweru na kojem se može vidjeti da ipak, naočigled, voli raditi s papirima.

The Guardianov Steven Poole svoj je komentar Trumpovog praznog stola sažeo pitanjem odnosno izjavom koja se često pripisuje Albertu Einsteinu. "Ako je neuredan stol znak neurednog uma, čega je onda znak prazan stol?", napisao je Poole.

Poole je međutim dodao da je studija iz 2013. godine koju je proveo znanstveni tim koji je vodila Kathleen Vohs pokazala da rad za čistim stolom promovira zdravu prehranu, darežljivost i konvencionalnost, ali i da neki istraživači tvrde da neuredan stol dovodi do kreativnog razmišljanja i stvaranja novih ideja.

Kako je američki Senat u ponedjeljak glasovao da vlada ponovno počne s radom, Trumpov prazan stol vjerojatno će ostati zapamćen kao jednako tako prazan pokušaj dobivanja političkih bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:48